Forum Logo  

Anasayfa Kimler Online Forum Duyuruları Yönetim İletişim Reklam Ver
Geri Git   ForumDenizi.Com > Yaşam ve Eğlence > Serbest Kürsü > Bunları Biliyor musunuz?

Bunları Biliyor musunuz? Pek fazla bilinmeyen bilgileri paylaşabilirsiniz.

Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ağustos 2018   #1

Üyelik tarihi: 04 Aralık 2017
Cinsiyet: Bay
Mesajlar: 6,669
Konular: 2741
Rep Gücü: 8
Puanları: 51
Rep Grafiği: BlackdeviL will become famous soon enough
Alınan Beğeni: 1548
Verilen Beğeni: 2104
Nereden: İstanbul
İlişki Durumu: Evli
Burç: Kova
Takım: Galatasaray
Standart Parkinson Ve Şekere Karşı Bakla

Parkinson Ve Şekere Karşı Bakla

Bahar aylarının sebzelerinden olan bakla çok faydalıdır. Türkiye’nin her yerinde yetişen bir sebzedir.

Bakla, genellikle Antalya, Aydın, İçel gibi Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişmektedir.

Baklagillere adını veren Bakla; bitkisel protein ve karbonhidrat içeriyor. Ayrıca B1, B2, B6 ve K vitaminleri bulundurmakla birlikte magnezyum, demir, kalsiyum ve potasyum açısından da oldukça zengindir.

Bakla Ve Baklanın Faydaları:

Bakla, baklagiller familyasından gelen kazık köklü bir bitkidir. Bakla doğal dopamin kaynağıdır. Dopamin eksikliği, Parkinson hastalığına yol açar. Taze bakla önemli ölçüde “L-Dopa” (Dopamin’in öncül maddesi) içerir. Taze baklanın 40 gramında 135 gram L-Dopa var. Yoğurtsuz olmak kaydıyla günde 250 gram zeytinyağlı taze bakla yiyen hastanın bozulan hareketleri düzelebiliyor. Ama baklanın ilaç olmadığını belirtmek gerekir. İlaçlarla birlikte destek olarak tüketilmelidir. Bakla özellikle içerisinde bulundurduğu insülin sayesinde kan şekerini düşürerek düzene girmesini sağlar. Bakla, baklagillerdeki tüm sebzeler gibi bedenin kansere yakalanma rizikosunu azaltır.

Baklanın taze ve ince olanlarından bakla yemeği yapabileceğiniz gibi kart iri baklaların da içlerinden iç bakla yemeği ve enginar yemeğinde garnitür olarak kullanabilirsiniz.
Baklayı tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Uzmanlar, baklayı pişirdiğiniz gün tüketmenizi öneriyor. Birkaç gün bekleyen bakla yemeği karaciğeri yoruyor.

Taze bakla alırken, lekesiz, canlı, yeşil renkli ve sert olanlarını seçin.Taze fasulye gibi ortadan ikiye bölüp tazeliğini kontrol edebilirsiniz. Buzdolabında, poşet içinde 1-2 gün taze olarak saklayabilirsiniz. Pişirdiğinizde hemen tüketin.

Vitamin ve protein açısından çok zengin olan baklalar tazeyken de kuruyken de vitamin ve minerallerini korumaktadır. Tazeyken yeşil, kuruyken de kahverengini almaktadırlar.

Her gıdanın tüketiminde olduğu gibi baklanın tüketiminde de aşırıya kaçmamak gerekiyor. Parkinson hastalarına faydalı olan bakla fazla tüketiminde Parkinson hastalarında istem dışı huzursuz hareketlerin çıkmasına neden olabiliyor.
4-7 yaş çocuklarda çok fazla tüketilmemesi gerekiyor.
Kırmızı etten uzak durması gerekenler için bakla, çok işlevseldir. İçinde bol miktarda protein, azot ve kalori bulunur.

Baklanın Faydaları:
- Kanı durmayan yaralarda ikiye bölünüp yapıştırılırsa kanı durdurur.
- Vücudumuzda bulunan kötü kolesterolü atarak düzeyine normale getirir.
- Böbreklere de oldukça yararı vardır. Böbrekte oluşan ağrıları keserek böbrek taşlarının ve kumlarının dökülmesini sağlar. Bakla kaynatılıp suyu balla tatlandırılarak içilirse mesanedeki kum ve taşları dökülmesine fayda sağlar.
- İçerisinde bulundurduğu lifle oranı kabızlık çekenlere direk olarak etki eder.
- Demir ve kalsiyum mineralleri sayesinde kemikleri güçlendirir.
- Besleyici ve iştah açıcı özelliği vardır.
- Öksürük, bronşit tedavisinde bakla unu badem yağıyla pişirilip çorba yapılıp yenir.
- Lutein içeriğinden dolayı gözler için faydalıdır.
- Lumbago, romatizma, siyatik ve dolama şikayetlerini giderir.
- İdrar yollarını temizler. İdrar söktürücüdür. Bakla çiçekleri kaynatılıp balla tatlandınlarak içilir.
- Böbrek ağrılarını dindirir.İltihaplarını giderir.
- Kan şekerini düzene sokar.
- Bağırsak düzensizliğine iyi gelir.
- Hemoroit ve kabızlığa iyi gelir.
- Demir ve kalsiyum mineralleri açısından zengindir.
- Bağırsak parazitlerini düşürür.
- Baş ağrısına iyi gelir. Bakla unu zeytinyağıyla krem yapılıp alına ve şakaklara sürülür.
- Cilde iyi gelir. Bakla suyu ile yüz pansuman edilirse cilt parlar ve güzelleşir.
- Çıbanlarda, bakla unu, arpa unu ile beraber balla karıştırılıp çıbanlara yakı olarak vurulur.
- Bakla unu, zeytinyağı, az tuz, kekik, tarçın, biberiye, kimyon, anason, çörek otu öğütülüp balla macun yapılarak yenmeye devam edilirse soğuk algınlığından oluşan hastalıklara devadır.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
BlackdeviL isimli Üye şuanda  online konumundadır  

Sosyal Ağlarda Paylaş

Etiketler
bakla, karşı, parkinson, Şekere


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Parkinson Hastalığı Genel Bilgi Anka Sağlık Köşesi 1 04 Eylül 2019 11:21
Tüylü Şeftaliye Karşı Huy Mango ForumDenizi Sözlük 5 05 Ağustos 2018 11:21
Kabakulak hastalığına karşı aşı var mıdır? Nymphe Sağlık Köşesi 0 04 Ocak 2018 20:26
Bakla Falı Anka Astroloji 1 27 Aralık 2017 23:44
'karşı' (edat) Anka Türkçe - Edebiyat 0 15 Aralık 2017 16:37


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:53.