Forum Logo  

Anasayfa Kimler Online Forum Duyuruları Yönetim İletişim Reklam Ver
Geri Git   ForumDenizi.Com > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık

Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ağustos 2018   #1
Çavlanca B/Akış
 
Asrevya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: 13 Temmuz 2018
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 5,105
Konular: 2444
Tecrübe Puanı: 9
Puanları: 332
Rep Grafiği: Asrevya is a jewel in the roughAsrevya is a jewel in the roughAsrevya is a jewel in the roughAsrevya is a jewel in the rough
Alınan Beğeni: 2195
Verilen Beğeni: 3166
İlişki Durumu: Yok
Burç: Akrep
Takım: Besiktas
Standart Fırında - Tavada Balık Pişirme Yöntemleri

Fırında - Tavada Balık Pişirme Yöntemleri


Balık, farklı pişirme yöntemleriyle hazırlanıp sofraları her daim lezzetlendirir. Balığın türü, mevsim, pişirme yöntemi gibi etkenler lezzeti olumlu ya da olumsuz etkileyebilir.Örneğin mevsimine göre yağlanan balıklar ızgarada güzel olurken tavası tavsiye edilmez. Bu ve buna benzer durumlara göre balık, ızgara, kızartma, sığ kızartma, fırında, tütsüleme, rosto ve sote yöntemleriyle pişirilebilir.

Izgara; İri ve yağlı balık seçmekte fayda vardır. Yoksa ızgaraya yapışır. 2-3 saat önce balığa soğan suyu ve zeytinyağı sürüp bekletilirse daha lezzetli olur. Pişirirken çatlamaması için ise iki yanı bıçakla çizilir. Çabuk pişirmek için balık parçalara bölünerek şişe de geçirilebilir.

Kızartma: Büyük balıklar dilim halinde, küçük olanlar ise bütün kızartılmalıdır. Yağsız balıklar kızartma için elverişlidir. Unlanan balık hem daha lezzetli olur hem de tavaya yapışmaz. Kızartılacak balığın, temizlenip iyice yıkanması ve kağıt havlu ile suyunun alınması tavsiye edilmekte.

Sığ Kızartma; Sığ kızartma tekniğinde yapışmaz tavanın içine biraz daha fazla zeytinyağı konur. Balık, sığ bir yağ tabakasının üzerinde pişmelidir. Çin tavası wok ile yapacağınız kızartmalar sığ kızartma için elverişlidir.

Tütsüleme; Balığı tütsülemek için öncelikle yağlı balıklar (mersin balığı, alabalık, istavrit, uskumru, lüfer, sardalya, yılan balığı vs.) tercih edilir. Yağsız balıkların isleme sırasında kuruma ve sertleşme ihtimali yüksektir.

Fırında; Fırında pişirme yöntemi, balığın 180 derece gibi ortalama bir ısıda, bir fırın kabı içinde bazı sebzelerle birlikte pişirilmesini içerir. Fırında pişirmelerde balığa defne gibi taze otlar ya da soğan eklemeniz balığın tadında hem hoş etkiler bırakacak hem de balığın ağır kokusunu hafifletecektir.

Rosto; Yüksek hararetli fırında, balığın içine hiçbir şey katmadan pişirmektir. Doğru pişirildiğinde, fırında rosto edilmiş balığın dış yüzeyi çıtır çıtır ve lezzetli, iç kısmı ise sulu ve pişmiş olur.

Sote; Kalın tabanlı ve içi yapışmaz malzemeyle kaplı tavanın içini hafif yağlayıp iyice kızdırtıktan sonra, balık filetoları, her bir yüzü 2 dakika süreyle çevirilerek sote edilir. Sotelerken tereyağı kullanılmaması tavsiye edilmekte.

Mutfak Şefi Ümit Yavuz


Durgun havuzları işlesin bırak
Yaprakların güneş ve ölüm rengi,
Sen kalbini dinle,ufkuna bak.


Asrevya isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Sosyal Ağlarda Paylaş

Etiketler
balık, fırında, pişirme, tavada, yöntemleri


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Fırında Mozaik Muhallebi Ersin Tatlılar 1 03 Ağustos 2018 19:18
Yılbaşı Yemekleri * Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi Anka Özel Gün Yemekleri 1 06 Ocak 2018 14:48
Tavada Somon ( 9 ay ve üzeri ) Anka Çocuk Mutfağı 0 24 Aralık 2017 23:58
Fırında palamut Tarifi Anka Et - Tavuk - Balık 0 13 Aralık 2017 21:08
Fırında Uskumru Tarifi Anka Et - Tavuk - Balık 0 13 Aralık 2017 21:03


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:35.