Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim Reklam Ver
Geri Git   ForumDenizi.Com > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık

Etiket Listesi

Like Tree5Beğeniler
  • 2 Post By Papatya
  • 1 Post By Oğuzhan
  • 1 Post By Oğuzhan
  • 1 Post By Zeze

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 2 Hafta önce   #1
 
Papatya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: 14 Nisan 2020
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 2,153
Konular: 64
Rep Gücü: 3
Puanları: 85
Rep Grafiği: Papatya will become famous soon enough
Alınan Beğeni: 537
Verilen Beğeni: 805
İlişki Durumu: Var
Burç: Yay
Takım: Galatasaray
Standart Piliç Topkapı

Piliç Topkapı

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Malzemeler :

7 adet kemiksiz tavuk but
Yarım limon suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

iç pilavı için:

Pirinç (her but için 1 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı kuzu ciğeri
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tuz
yenibahar
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıcak su (üzerine çıkmayacak kadar)

Butların üzerine sürmek için : (isteğe bağlı olmasa da olur)

1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça

Yapılışı

Kemiksiz butlar biraz inceltilir ve limon suyu, tuz, zeytinyağından hazırlanan sosa yatırılıp bir gece bekletilir (o kadar zaman yoksa en az 6-7 saat).
Pirinç ıslatılır nişastası giderilir.
iç pilav için tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır, dolmalık fıstık biraz pembeleştirilir.
İnce ince doğranmış kuru soğan ve çok küçük doğranmış kuzu ciğeri eklenip kavrulur.
Pirinçler süzülür eklenir ve ardından kuş üzümü, yenibahar ve tuz eklenip üstüne çıkmayacak kadar sıcak su eklenip pişmeye bırakılır (çok pişmeyecek ki fırında da pişme payı kalsın lapa olmasın)
Dinlendirilen iç pilav soğutulur, butlar düz bir zemine yayılır,içine hazırlanan iç pilavdan bir miktar konulup sarılır (ince uzun değil yuvarlak şekilde sarılır) ve kürdanla tutturulup tepsiye dizilir.
Diğer butlara da aynı işlem yapılır.butları beklettiğimiz sostan kalanı da üzerine gezdirilir.
Salça ve yoğurt karıştırılır,butların üzerine sürülür.
200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.arada tepsideki suyundan kaşıkla tavukların üzerine kaşık kaşık gezdirilir.yanında patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Zeze ve Alvin bunu beğendi.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 2 Hafta önce   #2

Üyelik tarihi: 17 Temmuz 2018
Cinsiyet: Bay
Mesajlar: 5,735
Konular: 800
Rep Gücü: 21
Puanları: 1423
Rep Grafiği: Oğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud of
Alınan Beğeni: 1952
Verilen Beğeni: 1225
Nereden: Tel'aran'rhiod
İlişki Durumu: Yok
Burç: Boga
Takım: Galatasaray
Standart Cevap: Piliç Topkapı

Hadi yapta yiyelim iftarda @[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Papatya bunu beğendi.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Oğuzhan isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alt 2 Hafta önce   #3
 
Papatya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: 14 Nisan 2020
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 2,153
Konular: 64
Rep Gücü: 3
Puanları: 85
Rep Grafiği: Papatya will become famous soon enough
Alınan Beğeni: 537
Verilen Beğeni: 805
İlişki Durumu: Var
Burç: Yay
Takım: Galatasaray
Standart Cevap: Piliç Topkapı

Alıntı:
Oğuzhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hadi yapta yiyelim iftarda @[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Daha dün yedik iftarda her gün aynı yemeği mi yiyelim

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 2 Hafta önce   #4

Üyelik tarihi: 17 Temmuz 2018
Cinsiyet: Bay
Mesajlar: 5,735
Konular: 800
Rep Gücü: 21
Puanları: 1423
Rep Grafiği: Oğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud ofOğuzhan has much to be proud of
Alınan Beğeni: 1952
Verilen Beğeni: 1225
Nereden: Tel'aran'rhiod
İlişki Durumu: Yok
Burç: Boga
Takım: Galatasaray
Standart Cevap: Piliç Topkapı

Alıntı:
Papatya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Daha dün yedik iftarda her gün aynı yemeği mi yiyelim
bensiz yemişsin ama
Neyse bir dahakine.
Papatya bunu beğendi.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Oğuzhan isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alt 2 Hafta önce   #5
"Nosce te ipsum"
 
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: 29 Ocak 2020
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 10,617
Konular: 1492
Rep Gücü: 39
Puanları: 2846
Rep Grafiği: Zeze has a reputation beyond reputeZeze has a reputation beyond reputeZeze has a reputation beyond reputeZeze has a reputation beyond reputeZeze has a reputation beyond reputeZeze has a reputation beyond reputeZeze has a reputation beyond reputeZeze has a reputation beyond reputeZeze has a reputation beyond reputeZeze has a reputation beyond reputeZeze has a reputation beyond repute
Alınan Beğeni: 2397
Verilen Beğeni: 2197
İlişki Durumu: Yok
Burç: Balik
Takım: Galatasaray
Standart Cevap: Piliç Topkapı

Yerim ama çok tercih ettim bir yemek değil. İş yerinde sürekli çıkıyordu bundan. Bu yüzden çok aramıyorum varlığını.
Papatya bunu beğendi.

Yüreğinizi güzelleştirin, çünkü bir ömür sizinle...

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Zeze isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Sosyal Ağlarda Paylaş

Etiketler
piliç, topkapı


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Topkapı Sarayı Baskını Lawrance Kültür - Sanat - Tarih 0 18 Mart 2020 15:30
Topkapı Sarayı'nda kazıklar çakıldı kayma durdu BegonviL Türkiye'den Haberler 0 12 Aralık 2019 16:33
Körili Piliç Çorbası Hesnâ Çorbalar 0 26 Ağustos 2019 12:06
Pideli piliç hamburger Hesnâ Hamur İşleri 2 26 Ağustos 2019 11:55
8 asırlık İlyada Topkapı Sarayı'nda Blackdevil Genel Kültür 0 30 Ağustos 2018 15:25


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:51.