Forum Logo  

Anasayfa Kimler Online Forum Duyuruları Yönetim İletişim Reklam Ver
Geri Git   ForumDenizi.Com > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri

Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2018   #1
Çavlanca B/Akış
 
Asrevya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: 13 Temmuz 2018
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 6,969
Konular: 3397
Rep Gücü: 10
Puanları: 342
Rep Grafiği: Asrevya is a jewel in the roughAsrevya is a jewel in the roughAsrevya is a jewel in the roughAsrevya is a jewel in the rough
Alınan Beğeni: 2616
Verilen Beğeni: 3357
İlişki Durumu: Yok
Burç: Akrep
Takım: Besiktas
Standart Peremeç Tarifi

Peremeç Tarifi


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt,
1 yemek kaşığı toz maya,
1 tatlı kaşığı tuz ,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
2 adet yumurta,
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında),
Aldığı kadar un.

İçi İçin:
500 gr kg yağsız dana kıyması,
2 adet orta boy soğan( rendelenmiş),
3 yemek kaşığı su,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber.
Kızartmak İçin:
Sıvı yağ.

Peremeç Yapılışı
İçi için; soğanı rendeleyelim ve suyunu sıkalım.
Bir kabın içine soğanı, kıymayı, tuzu, karabiberi, suyu koyalım ve iyice yoğuralım.
Başka bir kabın içine toz mayayı, toz şekeri, tuzu koyalım ve karıştıralım.
Maya kabarmaya başlayınca tereyağını, yumurtaları, sütü, unu, tuzu ilave edelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hazırladığımız hamuru 2 saat sıcak bir ortamda dinlendirelim.
Hamurdan bezeler koparalım ve elimizi unlayalım.
Avucumuzun içinde yuvarladığımız bezeleri, elimizle döndürerek 9-10 cm çapında çok ince olmamak koşuluyla (4-5 mm. kalınlığında) açalım.(kenarlarının kalın olmaması gerekiyor)
Bir yemek kaşığı kadar kıymayı ortasına koyalım ve kaşığın tersi ile bastıralım.
Kıymanın üzerini tam örtmeyecek şekilde hamurun kenarlarını parmağımızla içe doğru pile şeklinde kıvıralım.
Açık kısmı alta gelecek şekilde sıvı yağ da kızartalım.
Peremeçleri servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Alıntı


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Asrevya isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Sosyal Ağlarda Paylaş

Etiketler
peremeç, tarifi


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Mücver Tarifi - Nefis Mücver Tarifi Wine Kızartmalar 3 27 Temmuz 2018 22:38
Limonata Tarifi Anka Kokteyl - Meşrubat 0 20 Aralık 2017 17:34
Çilekli Süt Tarifi Anka Kokteyl - Meşrubat 0 20 Aralık 2017 17:24
Kakao Tarifi Anka Kokteyl - Meşrubat 0 20 Aralık 2017 17:23
Un Çorbası Tarifi Anka Çorbalar 0 13 Aralık 2017 14:22


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:57.