Forum Logo  

Anasayfa Kimler Online Forum Duyuruları Yönetim İletişim Reklam Ver
Geri Git   ForumDenizi.Com > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri

Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2019   #1

Üyelik tarihi: 14 Ocak 2019
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 1,901
Konular: 1446
Rep Gücü: 12
Puanları: 1000
Rep Grafiği: Hesnâ has much to be proud ofHesnâ has much to be proud ofHesnâ has much to be proud ofHesnâ has much to be proud ofHesnâ has much to be proud ofHesnâ has much to be proud ofHesnâ has much to be proud ofHesnâ has much to be proud of
Alınan Beğeni: 191
Verilen Beğeni: 384
Standart Ayvalık tostu

Ayvalık tostu

Ayvalık TOSTU
Ayvalık tost ekmeği 14 adet tost ekmeğinin bir araya gelmesi ile oluşur. Ekmeğin düzgün kesilebilmesi için öncelikle ekmeğin en az bir gün sure ile bir poşetin içinde dinlendirilmesi gerekir. Taze ekmek kesilirken parçalanacaktır. Daha sonra içine koyacağınız malzeme ne ise ( peynir sucuk salam ) hazırlanır. Eğer sosis koyacaksanız önceden salca tuz ve su karışımı ile kaynatılmalıdır. Ekmeği pişirmek için dilediğiniz katı veya sıvı yağ kullanabilirsiniz yada yağsızda olabilir. İçine domates tursuketçap ve mayonez koymak sizin tercihinize kalmıştır. Ancak Ayvalık tostunun içine kışın domates veya biber salçası yazında domates konulması daha uygundur.


Ama esas olan kasar yerine İzmir yada diğer bir adıyla Bergama tulum peyniri konulması daha uygundur. Tulum peynirini Ayvalık' da veya (cunda) Alibey adas' in daki mandıralarda yada halk pazarlarında bulabilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
Hesnâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Sosyal Ağlarda Paylaş

Etiketler
ayvalık, tostu


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:33.