Forum Logo  

Anasayfa Kimler Online Forum Duyuruları Yönetim İletişim Reklam Ver
Geri Git   ForumDenizi.Com > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri

Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2018   #1
 
Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: 09 Aralık 2017
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 5,695
Konular: 2624
Rep Gücü: 7
Puanları: 10
Rep Grafiği: Anka is on a distinguished road
Alınan Beğeni: 457
Verilen Beğeni: 232
Nereden: İzmir
İlişki Durumu: Yok
Burç: Basak
Takım: Besiktas
Standart İtalyan pizza

İtalyan pizza

Malzemeler
5 kişilik Malzeme
Hamuru için
3 su bardağı pizza unu
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru toz maya
1 fincan sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
Sosu için
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı ufalanmış kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kişniş
1 adet dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı z. Yağı
1 adet yumurta sarısı
1 fincan krema


Tarif
Unu geniş bir kaba alın, tuz, şeker ve, mayayı un ile harmanlayın. Ortasını açarak süt,su ve yağı dökerek katlaya katlaya yoğurarak kulak memesindan daha yumuşakça bir hamur elde edin. Gerekirse azar azar un ilave edebilirsiniz. Üzerini bir bezle örterek, 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
Sos için gerekli tüm malzemeyi bir kabın içinde iyice karıştırın,
Üzerine döşeyeceğiniz malzemeyi damak tadınıza göre ( margarita,mishrom, marios, spesial olarak)kendiniz tercih edebilirsiniz
Öncelikle kaşar ve mantar pizzanın olmazsa olmazıdır.
İnce doğranmış sucuk, salam, sosis, jülyen kesilmiş jambon siyah zeytin,ançuez,yuvarlak ince dilimlenmiş kuru soğan,
Bu malzemelerin dilerseniz hepsini dilerseniz birkaçını kullanabilirsiniz.
Mayalanmış hamurumuzu ikiye bölelim. Tezgahımız üzerine biraz un serpelim ve el yordamıyla (oklava ve merdane kullanmayınız) fırın tepsinizin şekline göre yarım parmaktan daha kalın açalım.
Tepsinizi hafifçe yağlayın ve hamurunuzu yerleştirin..
Üzerine az rendelenmiş kaşar serpin.
Sosunuzu elinizle her tarafına yayın.
Tekrar bu sefer bol kaşar serpin. Aynı miktarda kaşarı bir kenara ayırın.
Dilediğiniz malzemeyi en üste mantar gelecek şekilde yerleştirin.
Üzerine dilerseniz domates ve biber dilimleri de koyabilirsiniz
Önceden kızdırılmış 180 derecedeki fırına sürün.
20 dakika sonra ayırdığınız kaşarı da üzerine serpiştirin ve 10 dakika kadar daha kaşar eriyip, hamurun altı kızarana dek pişirin.
(daha gevrek bir hamur olmasını isterseniz biraz daha fırında tutabilirsiniz.
Fırından aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin ve kesiciniz ile dilimleyerek servis yapın.
Güzel bir yeşillikli mevsim salatası eşliğinde sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Dilerseniz vejeteryan olarak sadece taze yeşillik(ıspanak, roka, tere ) karışımları ile de hazırlayabilirsiniz.
(not: İtalyanlar mayalanması için özellikle suyun yarısı kadarını bira kullanır)


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Anka isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Sosyal Ağlarda Paylaş

Etiketler
pizza, İtalyan


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
İtalyan Festivalleri Anka Mitoloji 0 07 Ocak 2018 20:21
Saat pizza tarif Anka Çocuk Mutfağı 0 24 Aralık 2017 21:01
İtalyan düğün çorbası tarifi Anka Dünya Mutfakları 0 24 Aralık 2017 19:22


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:57.