Forum Logo  

Anasayfa Kimler Online Forum Duyuruları Yönetim İletişim Reklam Ver
Geri Git   ForumDenizi.Com > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri

Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Temmuz 2018   #1
Forumdan Uzaklaştırıldı
 
Ersin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: 04 Aralık 2017
Cinsiyet: Bay
Mesajlar: 6,426
Konular: 2716
Rep Gücü: 0
Puanları: 42
Rep Grafiği: Ersin is on a distinguished road
Alınan Beğeni: 1496
Verilen Beğeni: 2021
Nereden: Yurtdışı
İlişki Durumu: Var
Burç: Kova
Takım: Galatasaray
Standart Çıtır mantı tarifi

Çıtır mantı tarifi



Çıtır Mantı Hamuru Malzemeleri
Un (üç su bardağı)
Su (bir su bardağı)
Yumurta (bir adet)
Tuz (bir çay kaşığı)
Çıtır Mantı Harcı Malzemeleri
Kıyma (beş yüz gram, dana)
Soğan (bir adet)
Tuz (bir çay kaşığı)
Karabiber (bir çay kaşığı)
Çıtır Mantı Sosu Malzemeleri
Süzme yoğurt (bir çorba kasesi)
Tereyağı (üç yemek kaşığı)
Sarımsak (iki diş)
Pul biber (bir çay kaşığı)
Biber salçası (bir tatlı kaşığı)
Sumak (bir çay kaşığı)
Nane (bir çay kaşığı)

Mantımızı yapmaya başlarken ilk olarak unumuzu geniş bir kap içerisine eleyerek aktarıyoruz ve daha sonra içerisine yumurtamızı, suyumuzu ve tuzumuzu ilave ediyor, bir hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz. Hamurumuz hazır olduktan sonra onu bezeler haline getiriyoruz ve tezgahta üzerine nemli bir bez örttükten sonra dinlenmeye bırakıyoruz.Sıra geldi içini hazırlamaya. İlk olarak soğanlarımızı küpler halinde doğruyoruz ve ardından kıymamızın içerisine katarak güzelce yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğururken baharatları da ekleyerek tüm karışımın homojen bir hale gelmesini sağlıyoruz.Dinlenen hamur bezelerimizi alıyoruz ve tezgahımıza un serptikten sonra oklavamızı kullanarak yuvarlak bir şekilde ince hale gelecek kadar açıyoruz. Hamurumuz hazır olduğunda yatay ve dikey çizikler atarak hamuru kesiyor, tanelerimizi oluşturuyoruz. Hazırladığımız bu kare baklava dilim hamurların tam orta yerine iç harcımızdan ekliyor, daha sonra bohça şekli vererek pişirmeye hazır hale getiriyoruz.Şimdi genişçe bir tava içerisine zeytinyağımızı ve tereyağımızı koyarak güzelce yağlıyoruz. Yağlanmış olan tavamıza mantıklarımızı güzelce diziyor ve ardından kızartmaya başlıyoruz. Kızartma işlemi devam ederken arada geniş bir tabak kullanıyoruz ve mantıların diğer yüzlerinin de yağda kızarmasını sağlıyoruz.Mantılarımız hazırlanırken sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyor, daha sonra tereyağında sumak, nane ve pul biber eritiyoruz. Karışıma biber sosu da ekleyerek daha güzel hale getirebilirsiniz. Mantılarımız hazır olduğunda onları bir tabağa alıyor, üzerine önce yoğurt sonra da biberli sostan ekliyoruz.
Ersin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Sosyal Ağlarda Paylaş

Etiketler
Çıtır, mantı, tarifi


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Sodalı Çıtır Tavuk Anka Et - Tavuk - Balık 0 12 Ocak 2018 00:09
Mercimekli Mantı Tarifi Anka Hamur İşleri 1 06 Ocak 2018 14:45
Çıtır Hindi nasıl yapılır Anka Et - Tavuk - Balık 0 25 Aralık 2017 14:44
Mercimekli Mantı ( 8 ay ve üzeri ) Anka Çocuk Mutfağı 1 24 Aralık 2017 23:52
Çıtır paneli tavuk eti tarif Anka Çocuk Mutfağı 0 24 Aralık 2017 20:52


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:53.