Forum Logo  

Anasayfa Kimler Online Forum Duyuruları Yönetim İletişim Reklam Ver
Geri Git   ForumDenizi.Com > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri

Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2017   #1
 
Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: 09 Aralık 2017
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 6,083
Konular: 2759
Rep Gücü: 8
Puanları: 13
Rep Grafiği: Anka is on a distinguished road
Alınan Beğeni: 496
Verilen Beğeni: 258
Nereden: ᴛᴙ
İlişki Durumu: Yok
Burç: Basak
Takım: Besiktas
Standart Mercimekli Mantı Tarifi

Mercimekli Mantı Tarifi

Mercimekli Mantı Malzemeleri
HAMURU İÇİN
1 YUMURTA
3 SU BARDAĞI UN
1 KAHVE FİNCANI SU
TUZ
İÇİ İÇİN
1/2 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK (AKŞAMDAN ISLATILMIŞ)
4 SU BARDAĞI SU
1 ORTA BOY SOĞAN
1/2 DEMET MAYDANOZ
3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
ÜZERİ İÇİN
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI VEYA MARGARİN (50 GR.)
1/2 DEMET MAYDANOZ
2 ÇORBA KAŞIĞI PARMESAN VEYA KAŞARPEYNİRİ RENDESİ
8 BARDAK SU (MANTILARI HAŞLAMAK İÇİN)
Mercimekli Mantı Nasıl Yapılır?
Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım.
Ortasını açıp yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapıp üzerine nemli bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bu arada akşamdan ıslatılan mercimekleri, tuzu ve suyu basınçlı bir tencereye alıp mercimekler yumuşayana dek haşlayalım.
Mercimekleri süzgece alalım ve suyunu iyice süzelim.
Tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Mercimekleri, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırarak ateşten alalım. Bezeleri, unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım.
Açtığımız yufkaların yarısına 2 cm. aralarla mercimekli harcı yerleştirelim.
Yufkanın boş tarafını mercimekli tarafın üzerine kapatarak rulet yardımı ile 2 cm.lik kareler halinde keselim. (Kesme işlemi sırasında mercimeklerin karelerin ortasında kalmasına özen gösterin.)
Bir tencereye suyu alıp kaynatarak içine bir çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyelim. Mantı hamurlarını tencereye aktarıp iki partide yumuşayana dek haşlayalım ve delikli kepçeyle servis tabağına alalım.
Bir tavada tereyağını eritip mantının üzerine gezdirelim.
Kıyılmış maydanoz ve kaşar rendesi serperek servis yapalım.
Afiyet olsun ^ ^


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Anka isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alt 06 Ocak 2018   #2

Üyelik tarihi: 05 Aralık 2017
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 1,659
Konular: 554
Rep Gücü: 3
Puanları: 20
Rep Grafiği: Başak is on a distinguished road
Alınan Beğeni: 335
Verilen Beğeni: 166
Standart Cevap: Mercimekli Mantı Tarifi

Konu Taşındı > Hamur İşleri
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Sosyal Ağlarda Paylaş

Etiketler
mantı, mercimekli, tarifi


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:30.