Forum Logo  

Anasayfa Kimler Online Forum Duyuruları Yönetim İletişim Reklam Ver
Geri Git   ForumDenizi.Com > Eğitim - Öğretim > Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Kişisel gelişim hakkındaki tüm güncel bilgilerin ve paylaşımların bulunduğu bölüm.

Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Nymphe

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Temmuz 2018   #1

Üyelik tarihi: 04 Aralık 2017
Cinsiyet: Bay
Mesajlar: 6,546
Konular: 2742
Rep Gücü: 8
Puanları: 42
Rep Grafiği: Smoker is on a distinguished road
Alınan Beğeni: 1521
Verilen Beğeni: 2076
İlişki Durumu: Evli
Burç: Kova
Takım: Besiktas
Standart Test Uygula: İnsanlarla İlişkileriniz Nasıl ?

Test Uygula: İnsanlarla İlişkileriniz Nasıl ?

1. TEST MADDELERİ



1. Arkadaş veya aile çevresinde konuşkan bir kişi misiniz?

a) Düşünce ve tecrübelerime güvendiğim için onları her fırsatta çevremdekilere aktarmam gerektiğini düşünür ve sonuçta bir toplulukta en çok konuşan kişi ben olurum.
b) Beni dinleyen kimselerle konuşmaktan hoşlanırım fakat konuştuğum kadar dinlemeye de önem veririm.
c) Moralim düzgünse insanlarla sohbet etmekten çok hoşlanırım. Fakat sıkıntılıysam ağzımı bıçak açmaz.
d) Başkalarının fikirlerine kendiminkinden daha çok önem verdiğim için konuşmaktan çok dinlemeyi tercih ederim.


2. Konuşurken veya dinlerken karşınızdaki kimsenin gözlerine bakabilir misiniz?

a) Konuşurken karşımdakinin gözlerinin içine bakar ve karşımdaki de aynı şekilde davranmazsa çok sinirlenirim.
b) Karşımdakine sevgiyle ve gülümseyerek bakarak dinlediğimi belli etmeye çalışırım.
c) kendimi iyi hissetmiyorsam dikkatimi dağınık olur ne kadar istesem de karşımdakini ilgiyle dinleyemem bu da bakışlarımdan belli olur.
d) Ben konuşurken karşımdakine pek fazla bakamam fakat karşımdakini dinlerken bakmaya çalışırım.


3. Arkadaşınızla bir yerde buluşacaksınız, fakat arkadaşınız söz verdiği saatte gelmedi. Tepkiniz nasıl olur?

a) Böyle bir hususta mazeret kabul etmez yeteri kadar önem vermediği için geç geldiğini düşünür ve kızgınlığımı sözle de ifade ederim.
b) Önce arkadaşlarımın konuşmasını bekler geç kalma sebebine göre davranırım.
c) Genellikle fazla mesele etmem fakat sıkıntılıysam böyle bir davranışında ilk anda kızgınlığımı belli ederim.
d) Sebep ne olursa olsun karşımdakinin üzülmesini istemem ve onu teselli ederim.


4. Çalıştığınız yerdeki iş arkadaşımız o gün oldukça durgun.

a) Davranışlarının bana karşı alınmış bir tavır olabileceğini düşünür fakat fazla üzerinde durmam.
b) Arkadaşımla uygun bir ortamda yalnız olarak konuşup bir sıkıntısının olup olmadığını öğrenmeye çalışırım.
c) Çevremdekilerin durgun veya neşeli olup olmadıklarını pek fark etmem.
d) Arkadaşımı üzecek bir şey yapıp yapmadığını düşünmek beni çok etkiler. Bunu doğrudan da soramaz öğrenmek için değişik yollar denerim.





5. Komşunuzdan uygunsuz bir saate gürültü geliyorsa aşağıdakilerden hangisini yaparsınız?

a) Hemen kapısına gider bu davranışın adab-ı muaşeret kurallarına hiç uymadığını söylerim.
b) Gürültü çok aşırı değilse o gün tahammül eder daha sonra komşumla görüştüğümüzde sohbet arasında rahatsız olduğumu uygun bir dille anlatmaya çalışırım.
c) Genellikle başım çok ağrır ve gürültüye tahammül edemem. Bunun için de kapısına gider ve kibar bir dille rahatsız olduğumu söylerim.
d) Komşumu üzmek istemediğimden gürültüden rahatsız olduğumu belli etmem.


6. Arkadaşınız sizi bir hususta eleştirdi. Nasıl davranırsınız?

a) İnsanlar beni genellikle haksız yere eleştirirler. Bu beni çok öfkelendirir. Ne yapalım meyvalı ağaç taşlanır.
b) Önce arkadaşlarımın haklı olup olmadığını düşünürüm. Yerinde eleştiriyse haklı olduğunu söyler o davranışımı değiştirmeye çalışırım.
c) Bana yöneltilen eleştirilere göre tepkim değişir.
d) Arkadaşımın eleştirisinde haklı olduğunu düşünürüm. Yerinde eleştiriysel haklı olduğunu söyler o davranışımı istenilen şekilde değiştirmeye çalışırım.


7. Sevdiğiniz bir arkadaşınızda veya yakınınıza karşı olan sevginizi ona söyler misiniz?

a) söylemeye tercih ederim.
b) Fırsat bulduğumda sevdiğimi söylemekten hoşlanırım.
c) Bazen söylerim.
d) İstesem de söyleyemem.


8. Bir tartışma esnasında karşınızdakine karşı kırıcı söyler misiniz?

a) Ben neysem oyum, gerektiği zaman gerekeni söylerim.
b) Kırıcı konuşmaya özen gösteririm.
c) Kırıcı konuşmak istemem fakat genellikle kendimi tutamam.
d) Kesinlikle kırıcı konuşmam.


9. Sıkıntılı zamanınızda bunu çevrenizdekilerle nasıl paylaşırsınız?

a) Sıkıntımı içimde saklayamam arkadaşlarıma rahatlıkla açılırım.
b) Çözüm bulabileceğine inandığım ve sır tutabilecek yakın arkadaşlarımla paylaşırım.
c) Ancak ısrar edildiğinde sıkıntılarımı söyleyebilirim.
d) Başkalarının başını ağrıtmak yerine sıkıntılarımı içimde saklamayı yeğlerim.


10. Uzun zamandır görmediğiniz bir arkadaşınıza bir toplantıda rastladınız, ne yaparsınız?

a) Hiç dost dostu bu kadar uzun zamandır aramaz mı? Diye sitem ederim.
b) Sevgiyle kucaklar onu ne kadar çok özlemiş olduğumu söylerim.
c) Tepkim karşımdaki kişiye göre değişir.
d) Uzun zamandır onu arayamadığımı düşünüp mahcup olur mazeretlerimi sıralamaya başlarım.



İnsanlarla İlişkileriniz Nasıl? Bu soruya cevap arayan testimiz ile insan ilişkileri konusunda ilginç sonuçlara ulaşabilirsiniz.


2. DEĞERLENDİRME

Önce değerlendirme kısmına bakmanız, testi cevaplandırmanızı anlamsız kılacaktır.


Eğer daha çok a´yı işaretlemişseniz: İnsanlarla ilişkilerinizde hep kendi dediğinizin olmasını istiyorsunuz. Sizin düşünce ve davranışlarınızın daima başkalarınkinden üstün olduğunu düşünüyor ve bunu sürekli çevrenizdekilere kabul ettirmeye çalışıyorsunuz. Sayılı kişiler dışında çevrenizdekileri küçümser şekilde konuşmanız, onlardan mükemmel şekilde hareket etmelerini beklemeniz çevrenizdekileri sizden uzaklaştırıyor ve yalnız kalıyorsunuz. Daha hoşgörülü olursanız inanın daha mutlu olacaksınız.


Daha çok b´yi işaretlemişseniz: Siz çevrenizdekilere değer veren bir kimsesiniz. Çevrenizdekilere sıkıntılı zamanlarında yardımcı oluyor ve onlardan da gerektiğinde yardım alabiliyorsunuz. Eğer karşınızdaki de sizin gibi davranırsa insanlarla ilişkilerinizin olumsuz gitmesi için ortada bir neden görülmüyor. İnsanlarla iletişim kurarken neden dilinizden maksimum derecede yararlanıyorsunuz. Size karşı yanlış bir hareket yapıldığında bunun yanlış anlaşılmadan kaynaklanabileceğini düşünüyor ve düzelme yoluna gidiyorsunuz. İnsanların davranışlarının temelinde yatan sebepleri göz önüne almayı ihtimal etmiyorsunuz. İnsanlara karşı önyargılı davranmaya gayret ediyorsunuz.


Daha çok c´yi işaretlemişseniz: Siz oldukça değişken yapıya sahip bir kimsesiniz. Sizin insanlarla iletişiminiz tamamen ruh halinize bağlı. Eğer bir gün sıkıntılıysanız veya sizi üzen bir olay olmuşsa bunu yüz hatlarınız ve hareketlerinizle o kadar çok ortaya koyuyorsunuz ki çevrenizdekiler sizi üzecek bir şey yapıp yapmadıklarını düşünüp duruyor ve huzursuz oluyorlar. Neşeli olduğunuzda da aynı şekilde çevrenizdekilerle iletişiminize bunu yansıtıyorsunuz.


Daha çok d´yi işaretlemişseniz: İnsanlarla iletişiminizde fedakarlığı o kadar çok ön planda tutuyorsunuz ki bunda aşırıya varıp kendi duygu, düşünce ve isteklerinizden çok fazla taviz veriyorsunuz. Halbuki hem insanlarla iyi geçinip, hem de doğru bildiğiniz şekilde davranmak mümkündür. Yeter ki siz kendinizin ifade etmeye gayret edin.
Smoker isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alt 23 Temmuz 2018   #2
 
Arthuil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: 20 Aralık 2017
Cinsiyet: Bay
Mesajlar: 5,693
Konular: 6
Rep Gücü: 20
Puanları: 1345
Rep Grafiği: Arthuil has much to be proud ofArthuil has much to be proud ofArthuil has much to be proud ofArthuil has much to be proud ofArthuil has much to be proud ofArthuil has much to be proud ofArthuil has much to be proud ofArthuil has much to be proud ofArthuil has much to be proud ofArthuil has much to be proud of
Alınan Beğeni: 1824
Verilen Beğeni: 630
Nereden: Hayaller alemine kalkan son otobüs durağı
Standart Cevap: Test Uygula: İnsanlarla İlişkileriniz Nasıl ?

Değerlendirmelere bakmadan doğrudan buraya yazıyorum bakalım sonuç neymiş:

1C, 2B, 3C, 4B, 5B, 6B, 7A, 8A, 9D, 10B

Değerlendirmeleri okuyayım bende.
Arthuil isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alt 23 Temmuz 2018   #3
 
Nymphe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: 27 Kasım 2017
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 11,314
Konular: 1893
Rep Gücü: 18
Puanları: 518
Rep Grafiği: Nymphe is a glorious beacon of lightNymphe is a glorious beacon of lightNymphe is a glorious beacon of lightNymphe is a glorious beacon of lightNymphe is a glorious beacon of lightNymphe is a glorious beacon of light
Alınan Beğeni: 4567
Verilen Beğeni: 4180
Nereden: Bilecik
İlişki Durumu: Hopeless case.
Burç: Aslan
Takım: Besiktas
Standart Cevap: Test Uygula: İnsanlarla İlişkileriniz Nasıl ?

Daha çok c´yi işaretlemişseniz: Siz oldukça değişken yapıya sahip bir kimsesiniz. Sizin insanlarla iletişiminiz tamamen ruh halinize bağlı. Eğer bir gün sıkıntılıysanız veya sizi üzen bir olay olmuşsa bunu yüz hatlarınız ve hareketlerinizle o kadar çok ortaya koyuyorsunuz ki çevrenizdekiler sizi üzecek bir şey yapıp yapmadıklarını düşünüp duruyor ve huzursuz oluyorlar. Neşeli olduğunuzda da aynı şekilde çevrenizdekilerle iletişiminize bunu yansıtıyorsunuz.


[Doğru.]
Smoker bunu beğendi.

Hope for the best, but prepare for the worst.
Nymphe isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Sosyal Ağlarda Paylaş

Etiketler
nasıl, test, uygula, İlişkileriniz, İnsanlarla


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Cinler İnsanlarla Nasıl İrtibat Kuruyor? Nymphe Serbest Kürsü 1 28 Temmuz 2018 18:30
5G teknolojisi, ilk olarak 3 şehirde test edilecek Nootka Bilim ve Teknoloji Haberleri 0 26 Şubat 2018 20:52
Bir Bakışta İnsanların Huyunu Anlar Mısınız Test Edin Anka Psikoloji 0 16 Ocak 2018 00:02


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:50.