Forum Logo  

Anasayfa Kimler Online Forum Duyuruları Yönetim İletişim Reklam Ver
Geri Git   ForumDenizi.Com > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kokteyl - Meşrubat

Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2017   #1
 
Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: 09 Aralık 2017
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 5,695
Konular: 2624
Rep Gücü: 7
Puanları: 10
Rep Grafiği: Anka is on a distinguished road
Alınan Beğeni: 457
Verilen Beğeni: 232
Nereden: İzmir
İlişki Durumu: Yok
Burç: Basak
Takım: Besiktas
Standart Naneli Şerbet

Naneli Şerbet

Yaz aylarında doğal olarak içecek tüketme ihtiyacımız fazlası ile artıyor, ancak ben mümkün olduğunca, doğal, asitsiz ve ev yapımı şerbetler, meyve suları ile ailemin bu ihtiyacını gidermeye çalışıyorum. Bilindik gazlı, asitli içecekler özellikle çocuklar için kesinlikle yasak, umarım sizin evde de kural bu yöndedir. Marketlerde satılan bu içecekleri ailemize içirmek istemiyorsak, onlar için bol çeşitli içecekler hazırlamamız gerekiyor ki akıllarına o içecekler gelmesin
Bu arada bir taraftan yaz için hazırlıklar bir taraftan da kış için hazırlıklar derken nefes alamıyoruz biliyorum ama elden başka bir şey gelmiyor, henüz tarhana hazırlığına koyulmadı iseniz bir de benim tarifime göz atın ve bilgi paylaşımı yapalım; Un Tarhanası Tarifi...

MALZEMELER


2 lt. su
1.5 su bardağı şeker
1 demet taze nane
2 adet limon

Naneli Şerbet Tarifi


Derin bir tencerenin içerisine su ve şekeri alarak kaynatalım.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2-3 dakika daha kaynatalım ve ocaktan indirelim.
Limonları yıkayalım, ilk olarak kabuklarını rendeleyelim ve tencereye ekleyin.
Ardından limonların suyunu sıkın ve tencereye ilave edin, karıştırın.
Bol suda yıkanmış naneleri eliniz ile küçük parçalara ayırın.
Daha sonra sapları ile birlikte kaynayan suya ekleyin.
Bu şekilde hazırladığınız tencerenin ağzını kapatın ve yaklaşık 1-1,5 saat dinlendirin.
Bu saatin sonunda ağzını açın ve 3-5 saat kadar daha bekletin.
Tül veya tülbent yardımı ile şerbeti süzün ve ağzını kapatarak buzdolabına yerleştirin.
Soğuduğunda bardağa takacağınız limon dilimi ve içine atacağınız nane yaprağı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Şerbeti gün içerisinde tüketmenizi öneririm beklediği takdirde tadı ve kokusunda değişiklikler olacaktır.
Afiyet olsun....


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Anka isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Sosyal Ağlarda Paylaş

Etiketler
naneli, Şerbet


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:36.