Forum Logo  

Anasayfa Kimler Online Forum Duyuruları Yönetim İletişim Reklam Ver
Geri Git   ForumDenizi.Com > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Konserveler - Turşular

Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2018   #1
 
Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: 09 Aralık 2017
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 15,624
Konular: 7367
Rep Gücü: 17
Puanları: 55
Rep Grafiği: Anka will become famous soon enough
Alınan Beğeni: 1278
Verilen Beğeni: 776
Nereden: ᴛᴙ
İlişki Durumu: Yok
Burç: Basak
Takım: Besiktas
Standart Osmanlı Çileği Reçeli Tarifi

Osmanlı Çileği Reçeli Tarifi

Malzemeler:

1 kilo Osmanlı çileği
1 kilo şeker
1 adet limon
Yapılışı:

Osmanlı çileklerini güzelce ayıkladıktan sonra bir süzgü içerisine alın ve bol suda yıkayın.
Temizlenen ve yıkanan Osmanlı çileklerini derin bir kase içerisine koyun ve üzerine toz şekeri gezdirin.
Toz şekere yatırılan Osmanlı çileklerini bir gece buzdolabında bekletin. Böylelikle ertesi gün şeker eriyerek Osmanlı çileklerini sulandırmış olacaktır.
Ertesi sabah Osmanlı çileklerini derin bir tencere içerisine koyun ve kaynamaya bırakın.
Orta ateşte kaynamaya başlayan reçelimizin üzerinde köpükler birikmeye başlayacaktır ve şeker pembesi rengini alacaktır.
Yaklaşık bir saat boyunca kaynayan Osmanlı çileklerinin kıvamını kontrol etmek için bir kaşık kadar kase içerisine alın. 5 dakika beklettikten sonra kıvamı koyuysa, artık limonu ilave etme zamanı gelmiştir.
Reçelin içerisine limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynamaya bırakın. Eğer reçeli limon ekledikten sonra fazla kaynatırsanız, rengi karamel görünümü alacaktır.
Reçelinizi ocaktan aldıktan sonra, önceden hazırladığınız cam kavanozların içerisine doldurun.
Cam kavanozların ağzını sıkıca kapattıktan sonra tezgah üzerine ters çevirin ve soğumaya bırakın.
Hazırlamış olduğunuz Osmanlı çileği reçelini ertesi gün serin, kuru ve karanlık bir ortama alarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.




To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Anka isimli Üye şuanda  online konumundadır  

Sosyal Ağlarda Paylaş

Etiketler
Çileği, osmanlı, reçeli, tarifi


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Patlıcan Reçeli Tarifi Anka Konserveler - Turşular 0 11 Ocak 2018 00:53
Çeri Domates Reçeli Tarifi Anka Konserveler - Turşular 0 11 Ocak 2018 00:53
Domates Reçeli Tarifi Anka Konserveler - Turşular 0 11 Ocak 2018 00:52
Salatalık Reçeli Tarifi Anka Konserveler - Turşular 0 11 Ocak 2018 00:51
Köfteli Osmanlı Pilavı Tarifi Anka Pilavlar - Makarnalar 0 13 Aralık 2017 14:11


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:14.