Forum Logo  

Anasayfa Kimler Online Forum Duyuruları Yönetim İletişim Reklam Ver
Geri Git   ForumDenizi.Com > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri Biribirinden lezzetli, özenle oluşturulmuş, özgün yemek tariflerinin bulunduğu bölüm.

Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2017   #1
 
Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: 09 Aralık 2017
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 5,711
Konular: 2624
Rep Gücü: 7
Puanları: 10
Rep Grafiği: Anka is on a distinguished road
Alınan Beğeni: 459
Verilen Beğeni: 233
Nereden: İzmir
İlişki Durumu: Yok
Burç: Basak
Takım: Besiktas
Standart Karamelize Soğanlı, Portobello Izgara Burger

Karamelize Soğanlı, Portobello Izgara Burger



KAÇ
KİŞİLİK
4 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ
30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ
10 dakika

Malzemeler2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
balsamik sirke
1 adet
büyük boy beyaz soğan
1 adet
kırmızı dolmalık biber
1/2 demet
körpe roka
100 gram
blue cheese
4 adet
hamburger ekmeği
(arzuya göre küçük pide)Mantar marinasyonu için:4 adet
portobello mantarı
1 su bardağı
su
1/3 su bardağı
soya sosu
1 yemek kaşığı
taze biberiye
Püf Noktası
Oldukça etli olan mantarları marine karışımında beklettikten sonra fazla suyunu almaya özen göstererek yüksek ateşte, yağsız tavada ya da ızgarada pişirin.Mantarları, marinasyon karışımında daha uzun süre de bekletebilirsiniz.

Pişirme Önerisi
Mantarları, yüksek ısıda aynı sürede fırında da pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
Oldukça etli olan portobello mantarlarını nemli bir bez ile temizleyin. Sap kısımlarını kesin.
Marinasyon karışımı için; su, soya sosu ve taze biberiyeyi karıştırın. Kafa kısımları kalan mantarları bu karışımda, buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
Beyaz soğanı, kalın dilimler halinde halka halka kesin. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Soğan dilimlerini tavaya aktarın ve ara sıra karıştırarak kavurun. Balsamik sirke ilavesi ile karamelize hale getirin.
Izgara izli tavayı, yüksek ısıda ısıtın. Ortadan ikiye kesip, iç kısmını temizlediğiniz kırmızı dolmalık biberi şeritler halinde kesin.
Marinasyon karışımında bekleyen mantar ve kırmızı biberleri, arkalı önlü ters çevirerek 10 dakika kadar pişirin.
Tahıllı küçük pide ya da hamburger ekmeklerini mutfak tezgahına alın. Ayıklanmış körpe roka yapraklarını ve ızgara mantarları ekmek tabanlarına yerleştirin.
Karamelize soğanları paylaştırın. Kendinden keskin bir tadı ve aroması olan peyniri soğanların üzerine ufalayın. Izgara biberleri de ekledikten sonra hamburger ekmeklerinin şapkalarını kapatın.
Yanında baharatlı patates ya da bu hafif hamburger seçeneğini tamamlamak için portakal soslu bir salata ile servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Anka isimli Üye şuanda  online konumundadır  

Sosyal Ağlarda Paylaş

Etiketler
burger, izgara, karamelize, portobello, soğanlı


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Sucuk Köfteli Burger Tarifi Anka Yemek Tarifleri 0 28 Aralık 2017 02:22
Izgara Köfte ve Erişte ( 12 ay ve üzeri ) Anka Çocuk Mutfağı 0 24 Aralık 2017 23:59
Biberiyeli, kırmızı soğanlı focaccıa tarifi Anka Hamur İşleri 0 13 Aralık 2017 17:48


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:31.