Forum Logo  

Anasayfa Kimler Online Forum Duyuruları Yönetim İletişim Reklam Ver
Geri Git   ForumDenizi.Com > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri Biribirinden lezzetli, özenle oluşturulmuş, özgün yemek tariflerinin bulunduğu bölüm.

Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Temmuz 2018   #1

Üyelik tarihi: 27 Kasım 2017
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 11,038
Konular: 1881
Rep Gücü: 18
Puanları: 518
Rep Grafiği: Nefertem is a glorious beacon of lightNefertem is a glorious beacon of lightNefertem is a glorious beacon of lightNefertem is a glorious beacon of lightNefertem is a glorious beacon of lightNefertem is a glorious beacon of light
Alınan Beğeni: 4390
Verilen Beğeni: 4046
Nereden: Bilecik
İlişki Durumu: The love of Ongun is my medicine♥
Burç: Aslan
Takım: Besiktas
Standart Sauercraut

Sauercraut



Malzemeler
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

-1 adet orta boy beyaz lahana
-1,5 yemek kaşığı deniz tuzu
-6-7 adet tane karabiber
-1 yemek kaşığı kimyon tohumu
-2 adet defne yaprağı

Püf Noktası
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Kullanacağınız bütün ekipmanların sterilize olmuş olması çok önemli.

İçerisinde sirke olmadığı için bakteri öldüren bir madde olmayacak.

Eğer sterilize olmayan ürünler kullanırsanız yararlı bakteriler üretmek yerine, zararlı bakterilerin çoğalmasına sebep olursunuz.



Nasıl Yapılır ?
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

İyice yıkadığınız ve suyunu süzdürdüğünüz lahananın göbeğindeki sert kısmı kesin.

Lahanayı dörde bölüp, mümkün olduğunca ince bir şekilde kesin.

Kesilen lahanaları geniş bir kaba alıp, üzerine tuzu ekleyin ve ovmaya başlayın.

Lahananın bolca suyu çıkana kadar ezin ve ovun.

İyice suyu çıkan lahanaların içerisine baharatları da ekleyin.

Kullanacağınız kavanozu önceden mutlaka kaynar su ile sterilize etmiş olun.

Lahanaları çok sıkışık bir şekilde kavanoza doldurun ama üzerine suyunun çıktığına emin olun.

Yani kavanozu ağzına kadar doldurmayın.

Sterilize edilmiş bir taş veya daha küçük bir kavanoz yardımıyla bastırarak, lahananaların büyük kavanozun dibine iyice sıkışmasını ve suyunun üzerine çıkmasını sağlayın.

Büyük kavanozun ağzına sıkı dokunmuş bir kumaş gerin ve lastikte sabitleyin.

İlk 24 saat içinde taşa veya kavonaza ara ara bastırarak lahanaları sıkıştırıp sulanmalarına yardımcı olur.

Eğer 1 günün sonunda yeterli su birikmemişse, içme suyunu kaynatın, soğutun ve üzerine bir miktar ekleyin.


-1 hafta boyunca oda sıcaklığında ama çok sıcak bir yer olmasın, güneş almayan bir yerde, mümkünse karanlıkta bu şekilde bekletin.

Bu arada beyaz baloncuklar oluşmaya başlayacak ve bu sağlıklı fermantasyonun belirtileri olacak.


-1 haftanın sonunda kavanozun kapağını kapatarak, buzdolabına alın.


-1 hafta da buzdolabında fermente olan lahanalar yemeye hazır olacaktır.

Buzdolabında 6 aya kadar saklayabilirsiniz.

"Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim. Kimseden akıllı, kimseden güzel , kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok. Kimse için en değilim. Daha değilim. Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım."


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Nefertem isimli Üye şuanda  online konumundadır  

Sosyal Ağlarda Paylaş

Etiketler
sauercraut


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:01.