ForumDenizi.Com

ForumDenizi.Com (https://www.forumdenizi.com/)
-   Bitkilerin Dünyası (https://www.forumdenizi.com/bitkilerin-dunyasi/)
-   -   Yüksük otu nedir? Faydaları nelerdir? (https://www.forumdenizi.com/bitkilerin-dunyasi/21926-yuksuk-otu-nedir-faydalari-nelerdir.html)

İlkiz 15 August 2019 09:45

Yüksük otu nedir? Faydaları nelerdir?
 
https://www.saglikaktuel.com/d/encyc...a/yuzukotu.gif

Diğer İsimleri : Digitalis, Digitale



Botanik Bilgi : Sıracagiller familyasından, iki yıllık ve ömürlü cinsleri olan bir bitkidir. İlk yıl kalın, oval, rozet şeklinde büyüyen yapraklar çıkarır. Ertesi yıl Mayıs ayında rozetin ortasından kalın bir sap uzar. Sapın üzerinde tomurcuklar sıra halinde çıkar. Çiçekler aşağıdan başlayarak açarlar. Pembe, mor, kırmızı, sarı veya beyaz renklerdedir. Borazana benzer biçimli çiçeklerin açık ağızları aşağı doğru bakar. Çoğunun iç kısımları beyaz çerçeveli bordo beneklerle kaplıdır.


Yetiştirildiği Yerler : Avrupa, Batı Asya ve Akdeniz bölgesinde yetişir.

Bilinen Bileşimi : Yüksük otu tıpta önemli bir bitkidir. Kalp ilaçlarında kullanılan “digitalin” adlı madde bu bitkiden elde edilir.

Faydaları :

Kalp ilaçlarında kullanılır.

Nabız atışını azaltır.

Kan dolaşımını yavaşlatır.

UYARI : Zehirlidir. Kullanılması sakıncalı olabilir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.