ForumDenizi.Com

ForumDenizi.Com (https://www.forumdenizi.com/)
-   Biyoloji (https://www.forumdenizi.com/biyoloji/)
-   -   Amipler, Özellikleri (https://www.forumdenizi.com/biyoloji/71375-amipler-ozellikleri.html)

İlkiz 20 September 2021 09:47

Amipler, Özellikleri
 
Protozoa (Protista) üyelerinin tek ortak özelliği, bir hücreli oluşlarıdır. Bir protozoan hücresi, bir metazoan hücresinden çok daha karmaşık yapılı olabilir. Çünkü protozoa'da hücrenin kendisi bir organizmadır.

Protozoa'nın sınıflandırılması, vücut içi organelleri ve hareket organellerine göre yapılır. Hemen hemen tüm Protozoa üyeleri hücre duvarına sahip değillerdir, aerobik solunum yaparlar ve su olan her yerde bulunabilirler.

https://bilgiyelpazesi.com/egitim_og...r/image001.gif


Kloroplast içeren türler, foto-ototrof özellik gösterir. Bazıları ise kloroplast içermelerine rağmen organik besinlerle de beslenirler (Mixotroph). Euglena buna en güzel örnektir. Tatlı (bilgi yelpazesi.net) sularda yaşayan bir hücrelilerde, Kontraktil Vakuol adı verilen boşaltım organeli bulunur.


Protozoa üyeleri 4 phylum (şube) içerisinde incelenir:

1.Phylum (Şube): Sarcomastigophora

2.Phylum (Şube): Apicomplexa

3.Phylum (Şube): Microspora

4.Phylum (Şube): Ciliophora


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.