Forum Düzeni
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Arthuil

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 14 January 2019
Nereden: .
Mesajlar: 17.206
Konular: 13075
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 296 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 29 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 945
Verilen Beğeni: 20
Nereden: .
Rep Gücü: 30
Neoma is a name known to allNeoma is a name known to allNeoma is a name known to allNeoma is a name known to allNeoma is a name known to allNeoma is a name known to all

Standart Paella

27 January 2020
# 1
MALZEMELER

1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1.5 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
10 adet jumbo karides
1 adet kalamar
1/2 kg kuşbaşı doğranmış fener balığı
10 adet istiridye
1 adet ahtapot bacağı
1 su bardağı az haşlanmış bezelye
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı safran
1 çay kaşığı karabiber

Üzerine: Kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI

Pirinci sıcak su ile ıslatıp, kenara alın. Tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağını fırına dayanıklı bir tavada eritin. Doğranmış soğan ekleyip pembeleşene dek soteleyin. Doğranmış biberleri ve sarmısak ilave edip, sotelemeye devam edin. Daha sonra kenara alın. Başka bir tavada yarım çay bardağı zeytinyağını ısıtın. Kuyruğu dışında kabukları temizlenmiş jumbo karidesi önlu¨ arkalı pembeleşene dek pişirin. Üzerine tuz ve karabiber serpip, fazla yağını almak için kağıt havlu u¨zerine çıkarın. Kalamarın yumuşak olması için tuz ve birkaç buz ile iyice ovalayın, daha sonra halka doğrayıp, aynı yağda pişirin. Kağıt havlu u¨zerine çıkarın. Tavaya kalan yağı koyup, fener balığını soteleyin ve kağıt havlu u¨zerine çıkarın. İstiridyeleri tavaya alıp, harlı ateşte kabukları açılana dek pişirin. Açılmayanları çıkarın. Kağıt havlu u¨zerine koyup, fazla yağını alın. Ahtapotu irice dilimleyin, tavada pişirin. Daha sonra tu¨m balık ve deniz u¨ru¨nlerini birleştirin. Soğanı kavurduğunuz tavayı tekrar ateşin u¨zerine koyun. Pirincin suyunu su¨zdu¨ru¨p tavaya ilave edin ve birkaç kez karıştırın. Bezelye, balık ve deniz mahsullerini ilave edin. Ayrı bir yerde tavuk suyu, safran, tuz ve karabiberi karıştırın. Paellanın u¨zerine gezdirip, kapağı yarı açık olarak pişmeye bırakın. Suyunu tam çekmeden ocaktan alın ve u¨zerini pişirme kağıdı ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saate yakın pişirin. Fırından alıp, pişirme kağıdını çıkarın ve u¨zerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

alıntı
Üyelik tarihi: 20 December 2017
Mesajlar: 7.239
Konular: 7
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 655 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 105 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 1912
Verilen Beğeni: 584
Rep Gücü: 56
Arthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond reputeArthuil has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Paella
27 January 2020
# 2
Nefret ettiğim, içi karman çorman olan ispanyol pilavı.
Neoma bunu beğendin
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.