ForumDenizi.Com

ForumDenizi.Com (https://www.forumdenizi.com/)
-   ForumDenizi Sözlük (https://www.forumdenizi.com/forumdenizi-sozluk/)
-   -   Bazı insanların türbelerdeki putperest tavırları (https://www.forumdenizi.com/forumdenizi-sozluk/49378-bazi-insanlarin-turbelerdeki-putperest-tavirlari.html)

Farkedmez 27 March 2020 20:45

Bazı insanların türbelerdeki putperest tavırları
 
Genelleme yapmayı ve yanlış anlaşılmayı sevmediğimden başlığa "bazı" ekini ekledim. Ama şu var ki büyük çoğunluk türbelere gidip Allahtan isteyecekleri şeyi orada yatandan istiyorlar aracı kılıyorlar. Allah katında kyımetli biri diye düşünüyorlar. Bunun yanında kapısı öpüp yalayan mı dersin böyle beterleri de var. İran mesela sırf bu nedenden virüste bu kadar ölüm verdiler.

Regex 27 March 2020 20:49

Cevap: Bazı insanların türbelerdeki putperest tavırları
 
Teist (Tanrı'ya ve herhangi bir dine inanan) insanların kanıksaması gereken en önemli mesele şudur ki Tanrı, kulları arasında herhangi bir ayrımcılık gözetmez. İnandığınız dinin kutsal kitabını irdeleyin. Safsatalara, dinlerinizde yeri olmayan teamüllere itibar etmeyin.

rainbow6 27 March 2020 21:13

Cevap: Bazı insanların türbelerdeki putperest tavırları
 
Türbeye çaput bağlarlar. İronik olan bunun şaman inancında olması. Yani ülkemizde din adına yapılan, din diye yapılan çoğu şey aslında yanlış :)).

Hep diyorum; evinde Kuran var mı diye sorsan, yüzde 99'ı, elamdüllah var der. Ee, okudun mu desen, yüzde 90'ı okumadım, namaz kılıyorum ya der :).

Sonra bu insan gider ramazan ayında sirke ile oruç açar tabii. (bak o da var :D)

Zeze 27 March 2020 21:13

Cevap: Bazı insanların türbelerdeki putperest tavırları
 
Biz zaten en büyük yanlışı buralarda yapıyoruz.
Bir de falancı tarikat, filancı tarikatlar yüzünden.

Roman 29 March 2020 23:26

Cevap: Bazı insanların türbelerdeki putperest tavırları
 
Ne denilebilir ki,

Özetle Cahillik ..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.