ForumDenizi.Com

ForumDenizi.Com (https://www.forumdenizi.com/)
-   Kimya (https://www.forumdenizi.com/kimya/)
-   -   Ekmeklerin Ambalajlanması - Ambalaj Kimyası (https://www.forumdenizi.com/kimya/16930-ekmeklerin-ambalajlanmasi-ambalaj-kimyasi.html)

DeepSilence 27 Ocak 2019 08:29

Ekmeklerin Ambalajlanması - Ambalaj Kimyası
 
Ekmek %45 su içeren bir üründür. Dehidrasyon ve bayatlamaya çabuk uğrarlar.

Ürünün ortam sıcaklıklarındaki denge nemi korunmalıdır.


Kısa raf ömrü nedeniyle su buharı geçirgenliği az olan polietilen film torbalar, polietilen kaplı kağıtlar kullanılır.

Modifiye atmosfer ile paketleme yöntemi kullanılır. Modifiye atmosfer olarak karbondioksit seçilmiştir.


Karbondioksit ekmeğin tadını, aromasını ve görünüşünü değiştirmeden raf ömrünü artırmaktadır.


Modifiye atmosfer koşulları altında iki metod uygulanmaktadır:

Doldurup kapama: Paket kapama işlemi öncesinde sürekli gaz akımı hava ile yer değiştirir.

Vakum paketleme:Vakumla paket içindeki hava dışarı alınır ve istenen gaz karışımı eklenir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.