ForumDenizi.Com

ForumDenizi.Com (https://www.forumdenizi.com/)
-   Psikoloji (https://www.forumdenizi.com/psikoloji/)
-   -   Gülmek ve ağlamak (https://www.forumdenizi.com/psikoloji/6617-gulmek-ve-aglamak.html)

Arthur 17 July 2018 22:39

Gülmek ve ağlamak
 
Bir şeye sevindiğimizde bunun doğal tepkisi olarak, yüzümüzde bir gülümseme belirir. Kötü bir olay yaşadığımızda ise üzüntülü bir duygu içerisine düşeriz. Üzüntü duygusunun ulaştığı en son nokta ise ağlamaktır. Bazı insanlar dışarıya belli etmeden içinden ağlar, bazıları ise göz yaşları içerisinde ağlama durumunu yaşar.Sevinç bir insanın geçici olarak hissettiği hoş bir duygudur. O duygunun etkisiyle gülmek doğaldır. Üzüntü ise bazı insanlar için geçici, bazıları için ise kalıcı olmaktadır. İşte bu kalıcı üzüntülerden kurtulmak için Charlie Chaplin’in aşağıdaki sözlerine yer verelim.
Charlie Chaplin seyircilere bir şaka yapar ve herkes gülmeye başlar. Charlie aynı şakayı tekrar yapar, bu defa birkaç kişi güler. Aynı şakayı bir kez daha yapar ve bu sefer kimse gülmez. Sonra bu harika sözleri söyler.
“Aynı şakaya defalarca gülemiyorsunuz. O zaman neden aynı şey için tekrar tekrar ağlıyorsunuz? Hayatın her anının tadını çıkarın. Hayat çok güzel.”
Charlie Chaplin 16 Nisan 1889 da Londra’da doğmuş. 1977 yılında 88 yaşında hayatını kaybetmiş. Sinemada yarattığı Şarlo karakteri ile özdeşleşmiş. Geçtiğimiz Nisan ayında onun 128. Doğum günüydü. Bu gün, onun gülmekle ilgili şu sözlerini hatırlayalım.
“Bu dünyada hiçbir şey kalıcı değildir. Endişelendiğimiz şeyler bile.”
“Yağmurda yürümeyi severim. Çünkü kimse göz yaşlarımı göremez.”
“Hayatta en boş geçirdiğimiz gün gülmediğimiz gündür.”
“Gülmek, hayatın en güzel eylemidir. Her ne varsa sizi bundan alıkoyan, onları yok edin.”
Yüzünüzün her zaman gülmesi dileğiyle….

Gamer Queen 17 July 2018 22:46

Cevap: Gülmek ve ağlamak
 
Gülmek insanı psikolojik olarak rahatlatan birşey zaten.
Hep gülelim.

Qasem 17 July 2018 23:23

Cevap: Gülmek ve ağlamak
 
“Aynı şakaya defalarca gülemiyorsunuz. O zaman neden aynı şey için tekrar tekrar ağlıyorsunuz? Hayatın her anının tadını çıkarın. Hayat çok güzel.”


Oldukça anlamlı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.