ForumDenizi.Com

ForumDenizi.Com (https://www.forumdenizi.com/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forumdenizi.com/serbest-kursu/)
-   -   Kral ve Dört Eşi (https://www.forumdenizi.com/serbest-kursu/11635-kral-ve-dort-esi.html)

Asrevya 10 August 2018 00:30

Kral ve Dört Eşi
 
Bir zamanlar büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralı dört eşi vardı.
Kral en çok 4' üncü eşini severdi. Eşinin bir dediğini iki etmez, her şeyin en güzelini, en iyisini ona verirdi.
Kral üçüncü eşini de çok severdi. Bu güzelliğin bir kendisini terk edebileceğinden korktuğu için, onu çok kıskanır, üzerine titrerdi.
Kral ikinci eşini de severdi. Kendisine karşı her zaman iyi ve sabırlı davranan eşi, kralın ne zaman bir derdi olsa her zaman onun yanında bulunur sorunun çözümünde ona destek olurdu.
Kraliçe olan birinci eşiydi karalın. Onu en çok seven, karşılık beklemeden seven, sağlığına ve hükümdarlığına en büyük katkıyı sağlayan bu eşi olmasına karşın kral birinci eşini sevmez ve onunla hiç ilgilenmezdi.

Bir gün kral ölümcül bir hastalığa yakalandı. Yakında öleceğini anladığı ve öldükten sonra yapayalnız kalmaktan çok korktuğu için eşlerinden hangisinin ölümü kendisiyle paylaşmak isteyebileceğini öğrenmek istedi.
Kral en çok sevdiği dördüncü eşine ‘ölüm yolculuğunda kendine eşlik etmek ister mi? ‘diye sorduğunda aldığı yanıt kalbine bıçak gibi saplandı. Kısa ve net olan bu yanıt ‘Mümkün değil ‘oldu.

‘Yaşamım boyunca seni sevdim, sen benimle birlikte ölmeyi kabul eder misin? ‘sorusunu üçüncü eşi
‘Hayır, yaşam çok güzel, Sen ölünce ben yeniden evleneceğim’ diye yanıtladı. Kral bir kez daha yıkıldı.

‘Her sorunumda her zaman yanımda olan bana yardım eden sendin, bu sorunumda da bana yardımcı olur musun ‘talebine karşı ikinci eşinden: 'Bu sorunun için hiç bir şey yapamam, olsa olsa sana mezarına kadar eşlik eder, güzel bir cenaze töreni yaptırır ve yasını tutarım ' karşılığını aldı.

Büyük bir düş kırıklığı yaşamakta olan kral birinci eşinin sesiyle irkildi:
‘Nereye gidersen git seninle olurum, seni takip ederim.’
Kral bu yanıt karşısında çok şaşırdı ve kendi kendisine şöyle dedi: ‘Keşke bir şansım daha olsaydı.’

Yaşamda hepimiz dört eşliyiz:
Dördüncü eşimiz vücudumuz; onun güzel görünmesi için ne kadar zaman, kaynak ve çaba harcarsak harcayalım öldüğümüzde bizi terk edecektir.
Üçüncü eşimiz sahip olduğumuz servetimiz ve statümüzdür. Ölür ölmez başkalarına yar olacaktır.
İkinci eş ailemiz ve dostlarımızdır. Tüm sorularımızı paylaştığımız bu kişilerin en son yapabilecekleri şey bu dünyadan gözleri yaşlı bizi uğurlamak olacaktır.
Birinci eş ise ruhumuzdur.

psikolik


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.