ForumDenizi.Com

ForumDenizi.Com (https://www.forumdenizi.com/)
-   Türkiye Üzerindeki Tarihi Yerler (https://www.forumdenizi.com/turkiye-uzerindeki-tarihi-yerler/)
-   -   Siyavuş Paşa Kasrı l İstanbul (https://www.forumdenizi.com/turkiye-uzerindeki-tarihi-yerler/68851-siyavus-pasa-kasri-l-istanbul.html)

İlkiz 25 June 2021 10:40

Siyavuş Paşa Kasrı l İstanbul
 
http://1.bp.blogspot.com/-3y1HKSSARG...spasakasri.jpg

Siyavuş Paşa Kasrı ya da bilinen diğer adı ile Havuzlu Köşk, İstanbul ilinin Bahçelievler ilçesinde yer almaktadır. İlk inşa tarihi kesin olarak bilinmeyen yapının 1571 - 1572 yılları arasında yapılmış olduğu tahmin edilmektedir. Banisi olan Siyavuş Paşa, III. Murad döneminde 3 defa aralıklı olarak 5,5 sene sadrazamlık yapmıştır. 1569 yılında II. Selim'in kızı ile evlenmiştir. 1582 yılında Sinan Paşa'nın yerine sadrazam olmuştur. 1602 yılında vefat etmiş ve Eyüp'te, Sokullu Mehmet Paşa'nın türbesinin karşısına defnedilmiştir.

Bahçelievler çevresindeki Osmanlı eserlerinin çoğu yıkılmıştır. Sadece Siyavuşpaşa Köşkü yıkılmadan, iyi bir şekilde günümüze gelebilmiştir. Köşk, büyük bir havuzun ortasına inşa edildiği için Havuzlu Köşk adı ile de bilinir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.