ForumDenizi.Com

ForumDenizi.Com (https://www.forumdenizi.com/)
-   Türkiye'den Haberler (https://www.forumdenizi.com/turkiyeden-haberler/)
-   -   Spotify Türkiye'de temsilcilik açacak (https://www.forumdenizi.com/turkiyeden-haberler/60071-spotify-turkiyede-temsilcilik-acacak.html)

Turan 13 October 2020 19:33

Spotify Türkiye'de temsilcilik açacak
 
https://i.resimyukle.xyz/65SINV.jpg

RTÜK'ün lisans için 72 saat süre verdiği Spotify lisans alacak ve Türkiye'de temsilcilik açacak.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Spotify ve FOXplay'i lisans başvurusu yapmazlarsa, yayınlarına erişim engeli gelebileceğine ilişkin uyardı.

İnternet radyo ve televizyonlarının RTÜK denetimine tabi olmasından sonra pek çok yayıncı kuruluş, Üst Kurul'a lisans başvurusunda bulundu.

"Netflix", "Amazon Prime Video", "Mubi" gibi uluslararası bilinirliğe sahip yayıncılar da lisans için başvuru süreçlerini başlatırken, dünya çapında faaliyet gösteren bazı kuruluşlar ise başvuru yapmakta gecikti.

Üst Kurul, İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığının incelemeleri neticesinde Spotify'ın "https://open.spotify.com" ile FOXplay'in "https://www.foxplay.com.tr/" adreslerinden internet ortamında isteğe bağlı yayıncılık faaliyeti gerçekleştirdiğini, Paylaş FM'in "http://www.paylasfm.com/" internet ortamından radyo yayını, Medyaport TV'nin de "http://medyaporttv.com/" adresinden lisanssız televizyon yayını yaptığını belirledi.

"Lisans başvurunuzu yapın, 3 ay daha devam edin"

RTÜK, incelemelerin ardından uyarı niteliğindeki duyurusunu yaptı. Üst Kurul, duyurusunda, yayıncıların başvuru talebini içeren dilekçeleri ve taahhütnameyle yayın lisansı başvurusunda bulunabileceğini ve 3 aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin ödemeleri gerektiğini belirterek, başvuru sonrasında yayıncıların 3 ay süresince yayınlarına devam edebileceklerini vurguladı.

Lisans almadan devam edilemeyecek

Üst Kurul, duyuruda, belirtilen süre içerisinde ilave 3 aylık yayın lisansı ücretini peşin ödemeleri fakat internet ortamından yayın lisansı verilmesi işlemlerinin tamamlanamaması durumunda, ilgili yayıncıların bir 3 ay daha yayın hizmetlerini sunabileceklerini bildirdi.

Duyurudan sonra lisans başvurusu yapmayanların 72 saat içerisinde yayınlarına son vermesi gerekiyordu.

Spotify belirtilen süre içinde lisans için başvuru yaptı ve Türkiye'de temsilcilik açmaya karar verdi.

Kaynak TRT Haber

Gladys Kelly 01 November 2021 07:37

Cevap: Spotify Türkiye'de temsilcilik açacak
 
bu faydalı bilgi için teşekkürler

rainbow6 01 November 2021 11:47

Cevap: Spotify Türkiye'de temsilcilik açacak
 
Alıntı:

İnternet radyo ve televizyonlarının RTÜK denetimine tabi olmasından sonra
https://productimages.hepsiburada.ne...8981028914.jpg


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.