Forum Düzeni
Türkiye'den Haberler
Ülkemizden son dakika gelişmeleri, en sıcak haberleri paylaşabileceğiniz bölüm.
Kullanıcı Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 19 August 2019
Nereden: Andromeda
Mesajlar: 3.061
Konular: 663
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 188 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 63 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 1273
Verilen Beğeni: 867
Nereden: Andromeda
İlişki Durumu: Yok
Burç: Boga
Takım: Fenerbahce
Rep Gücü: 50
rainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond reputerainbow6 has a reputation beyond repute

Standart Otoban için 25 bin dönüm tarım arazisi yok edilecek

21 March 2021
# 1
Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP), geçen yıl kasım ayında ihalesi yapılan Aydın-Denizli otoyolu için 25 bin dönüm meyve bahçesi ve tarım arazisini yok edeceğini açıkladı. Otoyol yerine mevcut duble yolun genişletilmesini önerdi.

AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili, binlerce yıllık Menderes ovasının ve verimli tarım topraklarının yok edilmeye çalışıldığını söyleyerek, otoyol projesinin durdurulmasını istedi.

Yap, işlet devret modeline dayalı ihalesi dokuz kez ertelenen, geçtiğimiz Kasım ayında yapılan ihale ile 8 milyar 776 milyon lira bedelle 40 yıllığına özel bir firmaya verilen Aydın-Denizli oto yolunun verimli tarım topraklarını yok edeceğini savunan AYÇEP, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına çağrıda bulundu.

MENDERES OVASI YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Vergili, 163 kilometrelik otoyolun 25 bin dönüm verimli tarım arazisini yok edeceğini belirterek, “Milyonlarca metrekare birinci sınıf tarım toprağı arazisi, binlerce yıl kullanılamayacak. Dünyada ve ülkemizde tarım toprakları giderek tükenirken, verimli topraklar taş, beton ve asfaltla kaplanacak. Büyük Menderes ovasını Çin Seddi gibi ikiye bölecek olan yol ile ekosistem zarar görecek. Dönüşü olmayan bir zarar verilecek. Milyonlarca yılda meydana gelen kadim Menderes Ovası yok edilmeye çalışılıyor” dedi.


MEVCUT YOLLAR GENİŞLETİLEBİLİR
Milyarların harcandığı otoyolun, mevcut duble yollardan sadece 20 dakika kısa sürede kat edileceğini belirten Vergili, “Mevcut çift şeritli yollarda Aydın çıkışında sorun yok. Nazilli sıkıntılı. Bu da çevre yolu düzenlemesi ile çözülebilir. Otoyola harcanan rakamların çok küçük bölümüyle mevcut yollar genişletilip, ek şerit yapılabilir. Böylece ülke ekonomisi zarar görmez, çevreye vereceği zarar da en aza iner” şeklinde konuştu.
++

Tüm dünya tarım alanlarını korumak için canla başla uğraşırken, bunlar yok ediyor. Sonra meyve sebze niye pahalı!!. Çünkü yol yaptılar .
"Ne zaman ki en sevdikleriniz yanıltır sizi, ne zaman ki birer birer düşürür herkes maskesini , ne zaman ki yalnızlıktaki o muhteşem gücü keşfedersiniz ,işte o zaman başlarsınız gerçekten yaşamaya." charles bukowski
Üyelik tarihi: 22 August 2019
Mesajlar: 1.802
Konular: 23
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 117 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 22 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 556
Verilen Beğeni: 225
Burç: Terazi
Takım: Turkiye
Rep Gücü: 25
Brisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant futureBrisingr has a brilliant future
Standart Cevap: Otoban için 25 bin dönüm tarım arazisi yok edilecek
21 March 2021
# 2
Sonumuz hayır olsun
Canım kendim
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevap
Son Mesaj
Han
Bilgisayar - Donanım
0
03 January 2021 01:50
Neoma
Türkiye'den Haberler
0
09 November 2019 12:13
Neoma
Türkiye'den Haberler
0
28 October 2019 12:12
KuLeVa
Trabzonspor
3
01 October 2019 23:17
Tomris
Bitkilerin Dünyası
0
03 September 2019 12:22



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.