Forum Düzeni
Türkiye'den Haberler
Ülkemizden son dakika gelişmeleri, en sıcak haberleri paylaşabileceğiniz bölüm.
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sitare

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 15 March 2020
Mesajlar: 9.550
Konular: 4799
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 73 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 38 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 772
Verilen Beğeni: 698
Burç: Kova
Takım: Trabzonspor
Rep Gücü: 19
Turan is a jewel in the roughTuran is a jewel in the roughTuran is a jewel in the roughTuran is a jewel in the rough

Standart Mehmetçik yurda döndü

26 August 2021
# 1
Afganistan’daki görevini başarıyla yerine getiren Türk askeri yurda döndü. 345 kişilik kafileyi taşıyan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı.
Milli Savunma Bakanlığı, Afganistan'da görev yapan Mehmetçik'in yurda döneceğini açıklamıştı.

Türk vatandaşlarının ülkeden tahliyesine yönelik çalışmaların tamamlanmasının ardından Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda görevli Mehmetçiğin tahliyesine başlandı.

İlk olarak Türk Hava Kuvvetlerine ait nakliye uçağıyla Kabil'den Pakistan'ın başkenti İslamabad'a giden Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, daha sonra buradan Türk Hava Yollarının TK 6889 seferiyle Ankara'ya hareket etti.

İçinde 345 yolcunun bulunduğu uçak, saat 11.45'te Esenboğa Havalimanı'na indi.
Milli Savunma Bakanlığı, havalimanına inen Mehmetçik'in karşılandığı görüntüleri paylaştı.
Bakanlığın Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri personelimizin Afganistan’dan tahliyesi devam ediyor. Askerlerimizin intikalini sağlayan ilk uçak Ankara’ya indi. Kendisine verilen görevi başarıyla yerine getiren Kahraman Mehmetçiklerimizi vatan toprağında karşıladık." denildi.

Azerbaycan askerleri de Afganistan'dan ayrıldı

Öte yandan, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda görev yapan Azerbaycan askerlerinin Afganistan'dan ayrıldığını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasına göre, 120 Azerbaycan askeri, Afganistan'dan ayrılarak hava yoluyla Türkiye'ye geldi. Azerbaycan askerlerine ait silah ve teçhizat da Ankara'ya ulaştı.

Askerlerinin kısa zamanda ülkeye dönecekleri bildirildi.

Azerbaycan askerleri, Türk askerleriyle Kabil'deki havalimanının güvenliğini sağlıyordu.

Bakan Akar: İntikal faaliyetlerini en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz

Milli Savunma Bakanı Akar, Türk askerinin Afganistan'dan tahliyesine ilişkin soruyu
Afganistan’da kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirmenin gururuyla Mehmetçiğin Afganistan'dan tahliyesine başlandığını dile getiren Akar, şunları söyledi:

"Havaalanında olağandışı yoğunluğa ve şartlara rağmen önemli bir aksaklık olmadan TSK personeli planın aksaksız uygulanması için her türlü gayreti göstermektedir. Faaliyetlerimize sağladıkları destekten dolayı dost ve kardeş Pakistan ve Tacikistan ile bölgede beraber çalıştığımız Müttefiklerimize teşekkür ediyoruz. Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarla koordineli olarak, faaliyetlerimiz mevcut tahliye planlarımız çerçevesinde devam etmektedir."

Kalın: Havalimanının işletilmesi için profesyonel hizmet verebiliriz

İbrahim Kalın ayrıca, Kabil Havalimanı'nın güvenliği için de destek verilebileceğini açıklamıştı:

"Biz bu uluslararası tanınma ve ilişkilerin devamı açısından bunun hala önemli olduğunu ifade ediyoruz. Askerimiz çekildikten sonra biz orada havalimanı ile ilgili bu işletme görevini devam ettirebiliriz. Bu tabi şartları, detayları konuşulacak ama bir süreç var şu anda. Olumlu seyretmesini bekliyoruz, detaylar konuşulacak. Çünkü, havalimanını işletmenin bir lojistik kapasite boyutu var. Bununla ilgili müzakereler devam ediyor. Şartlarda anlaşılırsa bu yönde bir mutabakat sağlanırsa, biz bu hizmeti orada vermeye devam edeceğiz. Bu tamamen profesyonel bir hizmet olacak havalimanın işletilmesi. Ama şu anda Afganistan'ın dünyaya açılan kapısının Kabil Havalimanı olduğu dikkate alınırsa bunun ne kadar önemli bir misyon olduğu da zannediyorum kendiliğinden ortaya çıkacaktır."

2001 yılından bu yana Kabil'de görev başında

TSK, 10 Ekim 2001 tarihli veTBMM kararının hükümete verdiği yetki temelinde Afganistan'da başlatılan Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) harekatı kapsamında bölgeye gitti.

2014 yılı sonunda harekat tamamlandığında, ülke güvenliğinin 2015 yılı başından itibaren bütünüyle Afganistan tarafından üstlenilmesi kararlaştırılmıştı.

6 yıldır havaalanının güvenliğini Mehmetçik sağlıyor

Afganistan'ın ülkedeki havalimanlarının güvenliğini, güvenlik, ekonomik eksiklikler sebebiyle üstlenememesi üzerine devreye Türkiye girdi.

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletmesi ve güvenliği 2015 yılından bu yana Türkiye'deydi.

Karzai Havaalanı neden önemli?

Ülkenin dağlık alanda bulunması, denize konumunun olmaması ve karayollarındaki güvenlik sorunu havaalanını önemli hale getiriyor.

Çünkü Karzai Havaalanı, Afganistan'ın dış dünyaya açılan kapısı konumunda.

Bazı ülkeler, Afganistan ile ilişkilerini devam ettirmek için ön koşul olarak bu havaalanının güvenliğinin korunmasını şart koşuyor.

Bunun yanı sıra yardımlar da bu havaalanı sayesinde ülkeye ulaştırılıyor.


TRT Haber
Üyelik tarihi: 31 December 2020
Mesajlar: 664
Konular: 0
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 32 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 3 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 108
Verilen Beğeni: 154
İlişki Durumu: Yok
Burç: Kova
Takım: Besiktas
Rep Gücü: 6
Luiku is on a distinguished road
Standart Cevap: Mehmetçik yurda döndü
26 August 2021
# 2
bakalım neler olacak
Üyelik tarihi: 18 December 2020
Mesajlar: 248
Konular: 2
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 12 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 6 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 117
Verilen Beğeni: 82
Burç: Ikizler
Takım: Galatasaray
Rep Gücü: 7
Sitare has a spectacular aura aboutSitare has a spectacular aura about
Standart Cevap: Mehmetçik yurda döndü
27 August 2021
# 3


Geç bile kalındı. Tek bir vatan evladı dahi orada canını tehlikeye atmasın. Orada vereceğimiz çabayı sınırlarımızı korumak için verelim.

rainbow6 bunu beğendin


Çeşmek be-zen Sitâre, ez-men mekon kenâre.

Ey yıldız bana göz kırp, benden uzak olma...

Dilaver Cebeci / Sitare

Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevap
Son Mesaj
Turan
Türkiye'den Haberler
0
13 June 2021 17:48
Zeze
Atatürk Köşesi
1
07 July 2020 17:33
Neoma
Türkiye'den Haberler
0
29 October 2019 19:03
HaDeS
Trabzonspor
0
30 July 2019 19:00
Üç Tuğ
Askerlik
0
21 July 2018 21:23



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.