Turkiye'ye ne oldu ise son 17 yilda oldu. Gerci ne kadar kotu, ugursuz sey varsa bu zaman diliminde tavan yapti.

Mesela kadina siddet yuzde 200 artti denildigi zaman, bu ulkenin bakani "ya bunlar algi operasyonu, kadina siddet abartiliyor" demisti. Boyle bir yonetim varken ne bekliyoruz ki ?.

Munevver cinayetinde o zamaninin basbakani, simdinin cumhurbaskani ne demisti "kizina sahip cikmazsan ya davulcuya ya zurnaciya kacar" demedi mi ?. Boyle bir kafa varken kadina deger mi bekliyorsunuz ?.

Ve en son. Yine bir kadin olduruldu ve yine bir bakan su korkunc cumleyi kurdu "o saatte orada ne isi varmis"

Ataturk'u hazmedememis, ona dusman olan, ortadogu zihniyetinde olan, hali ile de kadini kohne ve eskimis orf ve adetler ile din somurusu ile 2.sinif goren bir zihniyet varken, bu olanlar gayet dogal.

Kadina deger vermeyen hatta meta olarak goren bir kafa var. Bunu deyince de vay efendim siyaset yapma. Niye ?. Gercekler ortaya cikacak diye cunku.

En basiti en son vakada goruntuyu cekeni gozaltina aldilar. Niye ?. Izinsiz cekti vs yaydi diye mi ?. Yerseniz. Bu goruntuler iktidari rahatsiz etti diye. Halbuki ne guzel bu goruntuler olmasa idi bir kadin cinayetini daha orpas etmenin huzuru ile yola devam edeceklerdi ama olmadi!!.

Daha yazacak cok sey var kime ?. Insanlar sindirilmis. Konusmaya korkar hale gelmis. Konuda dendigi gibi cogu sosyal medyada sov pesinde. Yahu yazsaniza bunun sorumlusu ulkeyi yonetendir, kadinlarin ahi iktidarin boynundadir diye.

Simdi kadinlar anayasal bir hak olan ve evrensel bir insan hakki olan eylem ve protesto hakkini kullansa neler olur sizce ??.

Ne hainlikleri, ne dis guclukleri kalir, ne de teroristlikleri kalir ve bu seferde siddeti meydanda tad79tharlar.

Ve sozumu Buyuk ATATURK'un, ulu ondermizin, ilk ve tek baskomutanimizin su muhtesem sozu ile bitirmek istiyorum.

Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.