Öncelikle bu şekilde yapıcı bir dille öneride bulunduğun için teşekkür ederim @Melodram. Senden beklediğim de buydu. Ciddiyim. Keşke her insan meramını böyle anlatabilse. Bu soruna diğer forumlarda rastlamadım mı? Yıllarca forumlarda teknik yöneticilik, adminlik yaptığım ve farklı forumlar kurduğum için iyi biliyorum ve karşılaştım. Normalde bu serzeniş başka forumlarda şöyle dile getirilir. Konulara yorum yaparak foruma katılanlar, sürekli alıntı konu açılmasını boş iş olarak nitelendirir. Onlar da bunu söyleyenleri emeğe saygısız diye yaftalar. Forum iki gruba bölünür ve bir çözüm noktasına ulaşmadan konu kapanır, gider.

Biz burada bunun tam aksini gerçekleştireceğiz. Herkesi memnun edeceğiz. Kimseyi üzmeden, rahatsızlık duyulan konuyu da çözüme götüreceğiz.

Konu bir süre açık kalsın. Herkes yorumunu yapsın. Özellikle forumda bol konu açan @Anka'yı ve @Hesnâ'yı da etiketleyelim. Onlar da fikirlerini belirtsinler.

Taslak olarak aklıma gelen şu. Dediğin gibi yeni mesajlardan bu bölümleri kaldırırsam; o konulara üvey evlat muamelesi edilmiş gibi olur ki bu durum hem indexleme açısından hem de o konuların değeri bakımından düşünüldüğünde doğru bir çözüm tipi olmaz.

Halihazırda üzerinde hiç düşünmeden, taslak olarak şöyle bir şey aklıma geldi. Bugünkü/yeni mesajların yanına "Yorumlanası Konular" diye bir bağlantı koyacağım. Orada forum oyunları da dahil olmak üzere alıntı konuların bulunduğu kategorileri yoksaydıracak basit bir sistem kodlayacağım. Yalnızca sözlük, haber, cafe vb. bölümlerdeki güncellik takip edilebilecek. Ama yeni mesajlar linki yine şu anki gibi normal çalışacak. Bu, sadece bol yorum alan ve alacak olan konuların takibini sağlayacak ek bir bağlantı olacak.

Bu fikrimi, gönderiyi konuya yazdıktan sonra üst yönetim arasında tartışmak üzere istişareye sunacağım. Bir yandan da konu altından düşünceleri alalım. Ortak bir paydada buluşacağız.

Konu sınırlandırması bazı forumlarda denendi. Ama bu da konu açan arkadaşların şevkini kaçırır. Çünkü bir anda başlayıp 100+ konu açan oluyor. Konu açma limiti koyarsak özgünlük şartı falan da getirmemiz gerekir. Buradaki kitle henüz bir sözlük sitesi olmadığımızdan kaldıramaz böyle şeyleri. O yüzden olumsuz bakıyorum.

Her ne kadar öznel görüşüm perspektifinde; alıntıyı sevmesem de genel forumların vazgeçilmezidir o konular. Forum çok eski sayılmaz, henüz 2017 Kasım'dan beri faaliyetteyiz ve rekabet gösterdiğimiz büyük genel forum sitelerinin arasına aktiflik olarak girdik. Ancak konu sayımız az. Henüz 20 binlerde forumda konu olduğu için bölümlerin de dolması gerekiyor. Bu nedenle de günlük konu açmanın sınırlandırılması uygulamasına gidemeyiz.

Konuya herkesin katılımını, görüşünü yazmasını bekliyorum. Hep beraber bunu tatlıya bağlayacağız.