Narsinha Nickli Üyeden Alıntı
Ben olaya şöyle bakıyorum, bir şeyi beğenmek farklı şey, daha gelişmiş olması farklı şey.
Vbulletin en beğendiğim sürümü vb3'tür.vb3 mü vb4 mü daha iyi diye sorarsanız vb4 derim, ama beğeni farklı işte.Hatta çok eski forumcular genelde vb3 default tema isterler, başka tema kullanmayı sevmezler.Xenfero'yu da beta kurmuştum, baya beğenmiştim, mobil uyumlu güzel.Eski vbseo türk coderlerinden Mert Gökçeimam da forum yazılımları için Xenfero ve IPB'nin vbulletin'den daha iyi olduğunu yazmıştı, ona göre vbulletin forum sitesi sahibi iseniz, koşar adım vbulletini terk edin demişti, vbseo.com da kapanmadan önce.
vBulletin 3.8.11 ile gelen PHP7 desteğiyle vBulletin 3 serisi için hız ve performans katlanacak diye düşünüyorduk. Ancak vBSEO.com kapandığı için kullanılabilir en yüksek vBSEO sürümü 3.6.1 ve bu da PHP7 desteğini işe yaramaz kılıyor, vBSEO desteklemiyor. Alternatif olarak DBSEO sürekli gelişim içerisindeydi ancak PHP7 desteği olup olmadığını kontrol etmedim. Burada da tıpkı senin eski forum gibi, vBulletin lisansı en son 3.8.4'ü desteklediği için 3.8.4 Patch Level 2 kullanıyoruz. Buna bağlı olarak da PHP sürümünü düşük tutuyorum (5.3). Bir ara vBSEO'suz, vBulletin 3.8.11'in performansını PHP7 ile deneyeceğim.

Onun dışında gelişmiş yazılım ile alışılagelmiş yazılım konusunda dediklerine katılıyorum. Bana göre alıştığım ve beğendiğim sürüm vBulletin 3'tür. Ancak illa güncel yazılım kullanacaksam vBulletin 4 mi, vBulletin 5 Connect mi, XenForo mu? dersen; içlerinden XenForo derim. vBulletin 3 sürümünden sonra ekibin dağıldığını ve iki vBulletin geliştiricisinin ayrılıp XenForo'yu kurduğunu, vB 4'ü kodlayanların yeni şirket çalışanları olduğunu da hatırlatalım.