Yazmaya çalıştım,,,,
rainbow6 Nickli Üyeden Alıntı
alıntı yapmayı unutmuşum; @Asi ve Mavi şöyle ekleyeyim bari .

Ülkemiz söz konusu ise her şey din. Zira her şeyi dine bağlayanların ülkesi olduk. Koca dini alkole karşı olmak olarak yaşayan ama onun dışında türlü yolsuzluk, yalan, hile hurda, tecavüze ses etmeyenlerin ülkesiyiz .
Din zaten her yerde olmalı kardeşim Rabbimiz evde sadece ibadet edin namaz kılın demiyor,
Siyasette nasıl olur hz. Ömer iman ettikten sonra haksızlık etmemiştir ve insanlar o zaman sadaka verecek insan arıyordu ve büyük siyasetçi hz. Muhammed sav dir dini sadece evde camide anlatmadı hayatın her alanına anlattı,,,
İsterseniz okuyun hz. Muhammed sav nasıl bir siyasetçiydi,,,

İslam tirarette ne diyor Rabbimiz ayetlerinde ölcüyü tartıyı iyi yapın, faiz yemeyin,

İslam git insanların özel mülküne gir, bayanlara sarkıntılık et asla demez bulamazsınız,,, aksine ayette zinaya yaklaşmayın diyor zina yapmayın demiyor biliyor Rabbimiz zinaya giderse geri dönmez insanlar,,,
Çoğu insanlarda ki hata ve İslama yönelik suçlama var, hata nedir mükemmel olan İslamdır insanlar değil,,
Eğer bir insan İslam olduğu halde hata ediyırsa bu kendi nefsindendir kimse bunu İslama bağlayamaz,,,
İnsanlar hata yapıyorsa ya abdesi eksik ya namazı eksiktir hz. Muhammed sav diyor ki namazı hakkıyla kılan her türlü fuhşiyattan, kötülükten uzak durur,,,,

Kardeşim biz insanlar kimimiz islam olsakta mükemmel değiliz şeytan var nefis var yeniliyor insanlar bu bahane değil tabiki Allah insanlara akıl verdi iyiyi kötüyü seçsin diye,,,

Ben de yıllar önce bir şey yaşadım sanal alemde dindar bir insan vardı bayağı bilgili vs... Ama yanlışlarını görüyırdum tabii mükemmel gözüyle baktığım için madem islami bilgisi çok neden yanlışlıklar insan olduğunu unuttum,,,,
Öyle birine sordum bayağı kafaya takmıştım o birisi bana şu örneği verdi,,, düşün dedi bir insan içki içiyor... Deseki ben bu içkiyi birakmak istiyorum ama bırakamıyorum ayeti biliyor sadece günah işlemiş oluyor, ama deseki ya senede bir kaç gün içsem hiç bir şey olmaz dediği anda ayeti inkar ediyor ayeti inkar ettiğini için hem kafir hem günahkar oluyor, ondan sonra daha farklı bakıyorum,,,,

Şimdi bu durumda işi nereye bağlayacağım ki ? )).
Sözüm ona!! yüzde 99 müslüman denilen bir ülkede, dinin yasak ettiği veya hoş görmediği ne kadar şey varsa yapılıyorsa bir kaç kelam etmeden de olmaz. Ne demiş peygamber; "haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır"

Olsun eğer Allah için gidilen yolda yalnız kalacaksan doğru yoldasın demekki, hz. İbrahim de yalnızdı davasından hiç vazgeçmedi kardeşim,,, hem çoğunluğa değil Allah'ın ne dediğine bakmalı insan,,,

Ben Kuran'ın 4'te 3'ünü, incil'in yarısını ve diğer iki kutsal kitabında hemen hemen çeyrek kısmını okudum ama TÜRKÇE. Yani anlayarak . Büyük ATATÜRK'ün de istediği bu idi. Eğer Türkçe İbadete devam etse idik, burada bu lafları etmeye gerek kalmaz, buradaki kıstaslara uyan bir ülke olurduk .
O dediklerin bahane kardeşim,,,, emin ol Türkçe olsaydı Kur'an yine bahaneler olurdu,,,,, senin dediğini islamdan öncede inanmayanlar demişti,, o yüzden her kavime Rabbimiz bir Peygamber gönderdi,,
Peygamber yok kime uyalım dediler
Dilimimizce kitap yok ki okuyalım inanalım dediler
Ama hepsine peygamber indi kitapta lakin hiç birine inanmadılar,,
Kardeşim Kuran'ı Kerimin hepsini okuyun meali yani tercümesini bir kaç yazardan okuyun o zaman aradığınız soruların cevabını bulurdunuz,,,, kitap indiği halde hep bir bahane oldu insanlar da,,

yunus süresi 15. Ayet

Ayetlerimiz onlara açık açık okununca, bizimle karşılaşmayı ummayanlar, "Bundan başka bir Kuran getir veya bunu değiştir" dediler. De ki: "Onu kendiliğimden değiştiremem, ben ancak, bana vahyolunana uyarım. Ben Rabbime karşı gelirsem, büyük günün azabına uğramaktan korkarım."

Bakın azap bile yok peygamber olmayanlara,,,

İsra suresi 15. Ayet Kim doğru yola gelirse ancak kendi lehine yola gelmiş ve kim de saparsa ancak kendi aleyhine sapmıştır. Kimse kimsenin günahını çekmez. Biz peygamber göndermedikçe kimseye azabetmeyiz
.

Ancak aksi oldu. arapça denen dil ile insanlar anlamadan bir dine inanıyor. Ben bazen soruyorum ezan okunuyor da anlamı ne diye, şu duayı okudun da anlamı ne diye veya şu ayet'i okudun da birader Türkçesi ne diye ama bön bön bakıyor ama.
Yani @sükutu-ezber in paylaştığı ayetleri inan halkın çoğu bilmiyordur. Çünkü arapça dayatılıyor ve Türkçesini bilmiyorlar.

Kardeşim okuyun araştırma yapın biz insanların en büyük eksiği hatası okumuyor araştırıyoruz,,,
Evet bir çoğumuz dinimizi ezbere yaşıyoruz bunu konuşuyoruz yeri geldiğince insanlarla haklısınız,,,

Ömrünü Kur'an'a adamış insanlar var kendi dilimizde mealini, tefsirini, tercumesini okumalıyız bu büyük eksik, okumadığımız hata,,,,
Ama Arapça konusunda size katılıyorum neden Rabbimiz Kuran'ı Kerimi Arapça indirdi ise nedeni vardır çok zengin bir dil,,
Neden Arapça derseniz bir yazı paylaşacağım oradan okursunuz

Ben hep diyorum; ülkemizin gerçek dindar yüzdesi, 20 bile değildir maalesef ki. Zira anket yapılsa, Kuran'ı okudunuz mu, anladınız mı diye, inan yüzde 20 oran anca çıkar .
İşte bu yüzden her şeyi dine bağlamayayım da ne yapayım .

Çoğunluk kendini intihar ediyor diye sizde mi intihar edeceksiniz kardeşim,,,, veya insanları öldürüyor diye sende mi öldüreceksin,,,
İslam çoğunluğa göre indirmedi Rabbimiz bütün dünya insanlarına indirdi ha isteyen iman eder isteyen etmez Rabbimiz bu yüzden akılı verdi bize akıllı olan doğruyu seçer,,,
Kardeşim işine gelmeyeni dine bağlıyor insanlar
Din kötülüğü emretmiyor ki din doğru olmayı, dürüst olmayı, ahlaklı olmayı, kimsenin ırzına namusuna yan bakmamayı öğretiyor,,,
Siz veya insanlar insanların hatalarını İslama mal edemez ederse orada yanlışu vardır,,,

Kardeşim iyi oku İslamı Kur'an-ı, Peygamberler hayatını orada bir eğrilik, kötülük görecek misin,,
İslam git sapık yollara demiyor sizin dediğinize katılmıyorum
,,,

Uzun lafın kısası ülkemizde kör bir inanç var. "inanç perdesi ne kadar kalınsa akıl güneşi o kadar geç doğar" diye söz var. Tam isabet olmuş. Ve yine benim favorim olan "İnançlarınız sizi iyi bir insan yapmaz. davranışlarınız yapar." ifadesi. Ki, son ifade benle sizin ifade ettiği şey zaten.
Hep diyorum; bundan 50-60 yıl önce din bu kadar ön planda değildi ama insanlar daha ahlaklı, inanca saygılı, kibir ve egodan yoksun, haram ve kul hakkından uzaktı. Son 17 yılda ise bu dediklerimin tam tersi oldu. Dedim ya, bu tabloda ben ne yi konuşayım şimdi .

Siz insanlara değil kardeşim Kur'an'a bakın insanların hataları yüzünden İslamı suçlayamazsınız,,,,

Bakın iyi olabilir insanlar İslamı seçmeden bile ama eğer Allah'a inanmıyorlarsa sadece iyilikleri bu dünyada kalır,,

Eski kavimler zamanında inanmayanlar Kabe görevini almıştı iyilik yapıyorlardı,,,
Bakın Rabbimiz ne cevap verdi,,,,Bakara süresi 217ayet
"İçinizden her kim dininden döner ve kâfir olarak ölürse, işte onların dünyaya ve âhirete yönelik tüm yaptıkları boşa gidecektir. Yaptıkları iyiliklerin faydasını bu dünyada da öte dünyada da göremeyeceklerdir. Onlar cehennem halkıdırlar ve sonsuza dek orada kalacaklardır.”(Bakara, 2/217).

Uzun oldu kusura bakma ama son olarak şu kıstası da anektod olarak eklemek istiyorum;
En son araştırma yapıldı, din üzerine ve insanların deizme kaydığı görüldü. (hatta sonra milyonluk gavur!! mercedese ) binen diyanet olmaz öyle şey deyip, imam hatiplerde araştırma yapmıştı ki, orada durum daha vahim çıkmıştı hahaha) Nedeni ise işte bu dediklerim, siyasiler ve dini anlamadan anlatmak isteyenler. Ve yine, KONDA şirketi araştırma yaptı ki, araştırmaları sadece Türkiye değil, dünya standart ve kalitesinde olan bir firma. Onlarda son 10 yıl inanç haritası çıkardı ve insanların inanç değerleri ve benzer şeylerin düşmeye başladığı görüldü. Bunun nedeni gelişen teknoloji, şimdiki siyasilerin din deyip, her kokuşmuşluğu yapması vs.

Evet maalesef deizim çoğaldı
İnsanlar rahat yaşamak istiyor, sorgusuz sualsiz ve sonra bunalımlar, her türlü kötü yollar vs...

İşim gereği zamanında 234324 türlü insanla karşılaştım. Yani bir şey ifade ederken, gözlem ve bilgi ile etmeye çalışırım. Ve kim dini ağzından düşürmüyorsa, her haltı yiyenler onlar çıkıyor. Kim dini içinde yaşıyorsa, en düzgün olanlar onlar çıkıyor .

Bu sadece dine insanların hepsi düzenbaz hepsi 3 kağıtçı kötü demek yanlış olur,,,
Dine inanmayanlarin hepsi mi iyi,, iyilik ve kötülük kalple alakası vardır,,,
Bir insan gerçekten Rabbini bilerek yaşıyorsa az hata işler 4 4lük insan olmaz bizleri Rabbimiz melek yaratmadı,, günah işlenir önemli olan hatayı fark edip samimi bir tövbe etmek,,,

Yine diyorum kardeşim siz hep Kur'an'a bakarak İslamı tanıyın insanlara bakarak değil,,
Tabi gönül isterdi İslamı güzel temsil eden insan örneleri olsun var ama size denk gelmemiş gelir inşallah diyelim,,,

süper bir örnek ekleyeyim ; yıllarca insanlara din satan, Allah diyen bir tip, hatırlarsanız "bakara makara" demişti. Bu adam hala dindar ve kahraman ilan ediliyor ama bunu eleştirenler ise dinsiz. Başka da bir şey demeye gerek yok galba )). Yani böyle bir ortamda eleştirmeniz gereken bu değil de nedir .
Olsun bazen yapıcı olur belki de eleştirmek hakaret etmeden aşağılamadan,,, konuşmak iyidir insanca,,,,

Kardeşim bizler ister İslama inanan ister inanmayan olsun insan gibi tartışmasını bilemiyoruz,,,
Hemen bir hakaret küfür ne oluyor hiç sadece kalp kırılmaları,,,,

Bazen yorumları okuyorum sosyal medyadan küfürden okuyamıyorum haya ediyorum ve küçük bir yazı yazmıştım İslam küfürle savunulmaz diye,,,

İslama hakaret eden aşağılayan insanlar ve Atatürkçülere hakaret edenler veya inanmayanlara hakaret edenler bu bizleri hiç bir yere götürmez aksine daha da kötü olur,,,

Kimse kimseyi zorla bir şeyi sevdiremez sever görünsede bir yere kadar,,,,
Müslüman tebliğini yapar inanan inanır inanmayan kendi bilir,,, ve hiç kimse de Atatürkü sevmiyor diye yargılayamaz bu dünya hepimizin tek bir nesile ait değil,,,,

İnanmayana Kafirun süresini deyip geçmek lazım,,,, Allahın sözüyle insan sözü değil,,,

Kafirun Suresinin Anlamı

-Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

1- De ki: Ey kâfirler.
2- Ben sizin taptıklarınıza tapmam.
3- Siz de benim ibadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz.
4- Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim.
5- Siz de benim ibadet ettiğime, ibadet edecek değilsiniz.
6- Sizin dininiz size, benim dinim bana.

Bu kadar basit,,,,,

Bakın size örnek vereyim hz Muhammed sav,,,
İslamı yaymak için hz. Zeyd ile Taife gider, tebliğ ettikten sonra orada akrabaları da vardır ve büyükler biz taşlarsak farklı yöne gider çocuklar taşlasın fikrini bulurlar ve taşlarlar
Yüzleri yara bere kan revan içinde bir yere sığınıyorlar,,,
O an dua etse Rabbimiz orayı helak eder yapmıyor
Ne diyor Peygamber efendimiz Rabbim onlar bilmiyorlar
Kısa bu işte ne kadar muhteşem bir davranış,,,

Bir de bizi düşün kardeşim bizler ne yaparız Rabbimiz orayı yerle bir et, alt üst et deriz ve yaparız o güç biz de olsa ve konum,,,, neden çünkü bize zararı dokundu,,,
Ve onlarca örnek güzel ahlak ilgili ayetler, hadisler,,,

Bu güzel davranışa ancak sabredenler kavuşturulur. Buna ancak (hayırdan ve olgunluktan) büyük payı olanlar kavuşturulur. Fussilet Suresi 35.ayet

Onlar öyle kimselerdir ki, şâyet kendilerine yeryüzünde imkan ve iktidar versek, namazı dosdoğru kılar, zekatı verir, iyiliği emreder ve kötülüğü yasaklarlar. Hac Suresi 41.ayet

Size kardeşce bir tavsiye bundan sonra insanlara değil hep Kur'an'a, Peygamber hayatına bakın inşallah,,, ve kusursuz insan yok diyin

Kusura siz de bakmayın inşallah ben de uzun yazdım cevaben sakin bir kafayla okuyn inşallah,,,,