,,,,,,,,,
rainbow6 Nickli Üyeden Alıntı
@sükutu-ezber

Din her yerde ama insanlarda değil işte. İnsanlar adini anlamamış veya yanlış anlamış. Temel eleştirim burada ki din olsun, ideolojiler olsun asla hayatın merkezinde olmamalı. Zira bir şeyi hayatımızın merkezine alırsak, düşünme ve sorgulama yetimizi yitiririz. Mesela birisini seven ve onu hayatın merkezini yapan birisi, asla o kişinin yanlışlarını görmez, hata eder, hatalarını sorgulamaz . O yüzden azı kadar, çoğu zarar demiş atalarımız. Zaten insanlar dine körü körüne inandığı için, aman yanarız korkusu ile din empoze edildiği için bu haldeyiz ya.

Evet, din sadece namaz kıl demez. Ama insanımız öyle bir hale geldi ki, koca dini namaz kılayım, aman alkol içmeyeyim üzerine kurdu.
Hoşgörü, empati, insanlara ve hayvanlara hoşgörü ve yardım, ego ve kibirden uzak olmak, yetim, kul hakkı yememek olmak üzere yüzlerce kriter, kimi zaman namazdan bile üstün tutulmuş, insanların bu yönden hareket edilmesine salık verilmiştir ayet ve hadislerde. Ama insanların çoğu buna uymaz. Çünkü o namazını kıldı ya o yetiyor ona .

Evet bunda hem fikiriz şahsım içinde diyebilirim bazen arkadaşlar arasında olsun diyorum neden İslamı hakkıyla bilmiyoruz ezbere din yaşıyoruz, okumuyoruz
İslamın ne gibi güzellikleri var zira abdestin öyle,,,
İnsan tanıyarak sever bizler nasıl bir Allah'a inanıyoruz biliyoruz daha çok bilsek tanımaya çslışsak belki de hatalarımız azalır,,
Daha çok severek yaparız ibadetlerimizi manasını bilerek,,,,

Şunlar var çok komik buluyorum
Evlenince kapanırım, evlenince namaz kılar, hacca gidince namaz kılar tövbe ederim,,,
Biri açılıyor neden açıldın dedim kocam istiyor diyor buyur buradan yak
Yahu kocaya mı bağlı İslam,,,
Hacdan sonra günah işlememem lazım oysa Müslümanım diye doğumundan ölümüne kadar Allah'a kul olmalı her zaman müslüman nasıl olması gerekirse her yerde her durumda öyle olmalı
Büyük cehalet maalesef

Nacizane bi şekilde bu fikrinize katılmıyorum. Nitekim kimse bilemez kimin ne olacacağını. Bunu sadece Allah bilir. Hiç namaz kılmayan, içki içen birisi yaptığı bir kaç iyilik ile cennete gidebileceği gibi; namaz niyaz peşinde olan ama yaptığı bir kaç kötü hareket sonucu cehenneme de gidebilir. Dinin özü burada işte. Allah ile kul arasında.
Yok kardeşim anladığın gibi değil tabi ki ölüne kadar nasıl bir insan olacağımızı kimse bilemez,,, hidayet veren Allah'tır
Bişri hafiyi duydun mu bilmiyorum sarhoşun önde gideni idi her akşam içiyırdu arkadaşlarıyla
Bir gün yerde küçük bir kağıt parçası bulur orada Allah yazıyordu saygıdan alıp sildi evine götürdü onun hürmetine hidayete erdi,,,
Yargı işi bize düşmez tebliğ yapıp kararı kişiye bırakacaksın,,, aceleci olmayacaksın bizlerde bu hata var,, bir iki şey anlattık mı Hemen islama girsin insanlar diyoruz,,, biz bile bazı sevmediğimiz huykarı bırakmak yıllar alıyor,,,

Bu dediğiniz ayrı bir olay. Haklılık payınız var. Lakin benim temas etmek istediğim durum, birileri bilerek Türkçe ibadeti ve Türkçe dinin öğrenilmesine engel olmak istedi. Atatürk ta o zamandan, fetö gibi belaların gelebileceğini görmüş ve ibadetin makbulü ana dil ile olur, yoksa insanlar sömürülür, tarikat ve cemaatlar türer demiş. Haklı da çıktı. Elmalı hamdi'ye Kuran'ı Türkçeleştiren, tefsir ve mealini yaptıran müstesna bir insandı. Çünkü bir insan bir dini ana dilinde öğrenmeli ki, ne olduğunu öğrensin, bilsin. Lakin aksi olunca insanlar bilmeden bir şeyin peşine gidiyor ve sonuç ortada .

Eğitim şart,,, çok kitap okumayı seven ülke değiliz daha çok kulaktan dolma bilgilerle yaşıyoruz çoğumuz,,,

Tamam işte ben de bunu diyorum . İnsanlar okumuyor, sorgulamıyor, bilmiyor. Peygamberin veda hutbesinden bile bi haber insanlar var. Hayatında Kuran kabını açmayan ama ahkam kesen insanlar var. Buradaki ana konu islamdan ziyade insanlar ve o insanların bilmemesine rağmen ahkam kesmesi maalesef ki.

O da ne kardeşim Hz. Muhammed sav sorsan cuma günü tırnak kesmek sevaptır yok neden çok evlendi derker,,,,

Oysa ömrünü İslama adamış her türlü hakaret aşağılama, dışlanma yaşamış 23 sene İslamı tebliğ etmiş İslam için ne savaşlar vermiş çoğu insan bilmez o kadar yani,,,,
23 senede İslam devletini kurdu Allah'ın izniyle,
Şimdi bizler ne kuruyoruz 50, 60 hadi 90 senelik ömrümüzde kocaman bir hiçç o kadar kör cahillik var işte,,

Ülkemizde tartışma kültürü kalmadı. İnsanlar değerlere saldırmadan kendini ifade edemez oldu. Veya fikrini hakaret etmeden ifade edemiyor. Aslında bunun nedeni bilgisizlik ve cehalet. Anca fikir yoksunu, cahil insanlar bu yola başvurur. Ha, sinirlenince de olur ki, o da işin az biraz kusuru diyelim .

Tartışma edebi usulu çok az bizler de tartışma güzeldir insanlar tartışmalı ama o konuda sınıfta kaldık,,,
Başlıyor insanlar hakaret küfür hayasuzlığa,,,
Ben yorum okumasını fikirleri severim ama küfürden edepsizce sözlerden okuyamıyorum,,,,

Bunun nedeni ne sence ??. Şuan ki siyasi iktidar bizi o kadar parçaladı ki, bizi o kadar kutuplaştırıp, kamplaştırdı ki, bu dediğin oluyor artık. Zira insanlara nefret aşıladılar. Bırak iki kişinin tartışmasını, siyasi olarak en ufak ayrılığa düşen aile fertleri bile birbirlerine hakaret eder hatta daha kötüsünü yapar oldu!!. Ve en başta dediğim gibi. Tüm bunları da din sömürüsü harmanı ve birazda milliyetçilik sömürüsü harmanı ile yaptı. İşte eleştirilerimin de temek kaynaklarından birisi ).
Evet Rabbimiz milliyetçiliğe, kavmiyetçiliği, konum üstünlüğünü yasakladı
Ben sadece sizin sadece kalbinizdeki İslamın takasına bakarım diyor bunu akıl etsek,,,

Biliyor musunuz kardeşim yıllar önce ilk meal
Okumaya başladığım da Rabbimiz çuğu yerde akletmiyor Musunuz diyor demek ki akıl etmek düşer bize,,,

Çoğu yerde Allah'ın sözünü geçen olaylar var saysak uzun sürer,,
Töre cinayetleri
Millet ne de saçmalıkları vs...

Önce Kuran'a sonra insanlara baktığım için bunları diyorum ya. İnsanlar ile yaşadığımız için mecbur insanlara bakıyoruz.

Hatta bunla ilgili ve harika bir şekilde uyacak bir örnek vereyim. Malumunuz Cat Stevens müslüman olup, Yusuf İslam adını almıştı. Aradan yıllar geçtikten sonra şu ifadeyi kullandı; "ben kur-an'ı okudum müslüman oldum, ilk önce müslümanları tanısaydım asla
müslüman olmazdım"
). Aslında benim dediğimin özeti gibi. Benim eleştirim islamdan ziyade insana ve o dini sömürenlere.

Evet bunu biliyorum Hatta çoğu zaman derim bunu böyle demiş diye,o yüzden her ne kadar İslam olan insan dikkat etmesi lazım destekte Yargı işini Rabbimize bırakacağız bizlerin t yapması gereken başta ben olmak üzere ibret alacağız elimizden gelirse yap bir şeyler gelmeyince anca dedikodusunu yaparız bu da hiç birşey ifade etmez,, boş lakırdıdan başka,, ,,,

Zaamnında fetö'yu eleştirdim, hakaret ettim diye bana dinsiz ve islam düşmanı diyenler, şimdi önüne gelene fetöcu diyor . Gel de şimdi bunu eleştirme.

İşte bu dünya ne olacağımız belli değil, sallamak lazım bazen izleyeceksin uzaktan,,,
Her zaman her yerde her hakaretimizde, davranışlarımız da, eylemlerimiz de RABBİM buna ne der desek gittiğimiz yol da tek kalsak da Allah için yürümek lazım vesselam,,,