Brisingr Nickli Üyeden Alıntı

İşte dua etmek insanları rahatlatıyor terapi gibi düşünülebilir bu, tabi ne derece inandığına göre değişir bu
Cahiller de dua eder profesörlerde (okumakla da alakalı değil aslında bu ama nasıl tanımlanır bilemedim) dediğim gibi insanların kendilerini rahatlatma durumu gibi bir durum
Bende yaparım başka şeyler için

Veee arıların verimine gelecek olursam tarım olmazsa ağaçlar katledilirse hiç bir dua bal yaratmaz. Tarım arazilerini bitki örtüsünü korumayı amaçlasın buraya toplanan bu insanlar
Caanım arıları da korkutmasınlar sonu böyle olur

Ahahha bu arada o arılar intikam arısıysa ohooo kimlere kimlere dalmaları gerek
En başta geçenlerde açıklama yapan yabancı maden işletmecisi vardı kanadalı mı nereliydi ona dalsınlar rica ediyorum

En dindarindan, en koyu ateistine kadar herkes kendisinden ustun bir seye sarilmak ister. Zaten dinler boyle ortaya cikmadi mi. Ateist bile bilimsel arastirma yaparken, senin dedigin dua degil de rituel tarzinda temennisini dile getirir. Insanoglunun dogasinda var bu. Kimi zaman bir diktatore, kimi zaman bir ilaha taparlar. Diyorum ya, kendisinden ustun bir guce sarilma ihtiyaci duyar insanlar.

Neyse buradaki olay da hepsinin otesinde. Cehalet yumagi olarak orada olduklari asikar
Eskiden yagmur yagsin diye duaya cikarlardi. Sonra biri aga bilim ve teknoloji var,ne duasi. Yagmur bombasi atalim bunis bitsin dedi ve oyle de oldu. Zamaninda olmustu bu olay. Hatirlayan cikar elbet.

Ayrica duaya lafim yok. Yeri geldiginde ben de dua ederim. Ama gidip is bulayim, 20 bin maas alayim diye de etmem .

++

Hayvanlar intikam alacak olsa, ilk kimden alir demeyim simdi henhe. Bkz malum kisi .