Elalem denen rezil güruhtur bunlar. Kendi hayatlarından ziyade, başkalarının hayatı ile ilgilenirler. Niye onu yaptın, niye bunu yaptı diye dedikodu yapmaları da cabası.

Ama işin en kötü yanı, çoğu kişinin bu rezil zihniyetin ne diyeceğine bakması. Yani maalesef çoğu insan bu zihniyetin "aman ne derler" korkusu ile hayatına yön vermesi.

Şöyle bir örnek vereyim;
Bizim ailede kimi zaman konuşmalarımız hararetli olur. Bu aileden gelen bir şey. Dışarıdan duyan biri "ulan kavga mı ediyorlar" der ama, alakası yoktur.
Neyse, geçen bir şeye kızdım. Söyleniyorum anneme. Tuttu "ya cam açık bağırma, milet rörörörö" deyince, bu sefer şalter hakikaten attı benim haha.

Ya dedim (ki harbi dedim) elalemin de, milletin de x'ine koyayım . Ne derlerse desinler, bana ne. Ya bırak millete göre yaşamayı....., diye gürledim anneme .

Uzun lafın kısası; bu zihniyeti kaale almayın. Ha burunlarını fazla sokarlarsa da o burunu da gerekirse koparmasını bilmek lazım . O zaman kuzu gibi oluyorlar, emin olun .