Narsinha Nickli Üyeden Alıntı

Partizanları zaten sevmiyorum, ama şu da bütün siyasi partilerde var.Ne kadar dürüst olursan ol, başa geçtiğin zaman, seni başa geçirenlerin maşası oluyorsun.Çünkü seni adamlar menfaati için destekliyor, maddi ve manevi olarak.Bundan 6 sene önce tarih hocamı, doğruluğuna ve dürüstlüğüne inandığım için gönüllü destekledim.İlk defa oy atmama değecek biri geldi dedim.Seçimi kazandı başa da geçti ama hiç bir şey beklediğim gibi olmadı.Onu destekleyenler de onu kullandı ve benim siyasete inancım şu oldu bu olaydan sonra.Dürüst insan siyasete bulaşmaz, bulaşıyorsa da dürüst kalamaz.
Aslında bu dedikleriniz olmasın diye siyasette 10 sene kuralı var. Özellikle ABD'de gördüğümüz bir kural ama genel olarak bir çok dünya ülkesinde bu uygulanır. Veya o ülkenin siyasi liderleri, bu süre zarfından sonra siyaseti bırakır. Çünkü iş o raddeyi aşınca güç zehirlenmesine dönüyor. Madem konusu açıldı, bunun en güzel örneğini şuanki siyasi iktidar ve malum kişi de görebiliriz ve görüyoruz.

Ayrıca siyaset pis iştir, haklısınız ama her siyasi öyle değil. Yüzükle yola çıkıp, karun gibi zengin olanlar yüzüne bu algı oluştu ama hakikaten dürüst siyasetçilerde var. Mesela AKP'li bir belediye başkanı, makamına minibüs ile gidiyor. Adamı sonra görevden mi ne aldılar. Düşünün . Örnek çok ama bu ülkede asıl sıkıntı, dürüst olmak artık.

Konu nereden nereye geldi. Forumun da bu kısmını seviyorum zaten . Mesela konu BJK - FB ama son mesajlara bakıyorsun adamlar mangal nasıl yakılır muhabbeti yapıyor hahahaha.

Ayrıca siyasetçi derken bu ülkeden Erdal İnönü geçti. Sevelim, sevmeyelim ama tam bir halk adamı idi. Bir çok kez makamına taksi ile gitmiş, koruma istememiş, tek kuruş halkın parasına tenezzül etmemiş. Olunca oluyor. Ama maalesef artık günümüzde işler garip. Ben daha önce bunu dedim diye üyelerden birisi beni dinsiz ilan etmişti . Ama müslümanlık nutku atılan ülkemizde, bunların olması hakikaten ironinin dibi olsa gerek . (depremden sonra camilerin dolması gibi. Aslında dediğiniz siyasi çıkar, maalesef her alana nüfuz etti. Ahlaki olarak korkunç bir erozyona uğradık.)

Haha, laf lafı açıyor. Mesela 1930-60 arası fotoları paylaşan sitelere üyeyim sosyal medyada. O zamanki insanlara bakıyorum, naif, kibar, ahlak ve erdem sahibi. Şimdi ise. Neyse .

Yazmayı severim, ki forumları bu yüzden severim. Düşünce çenem fena düşer. Kafa şişirdi isem affola .