Neyi nasıl benimseyip yaşadığıyla ilgili bu biraz. Siyasi görüş tam olarak ne? Siyasi görüş bir partiyi savunmak mıdır bir düşünceyi savunmak mıdır? Siyasi görüş ve particilik ayrı şeylerdir. Hayatta bir görüşü olan ya da olmayan-siyasi olarak- biriyle bir şekilde orta yol bulunabilir ama partiyi takım gibi tutup gözünü karartan biriyle anlaşabileceğimi hiç sanmıyorum. Zıt görüşlü partilere oy vermek de o insanların anlaşamayacağı anlamına gelmez. Hayatı boyunca hep Mhp'ye oy vermiş bir sevgilim sonrasında adayların saçmalaması vs vs gibi durumlarla Chp adayını destekleyebilmişti. Ben de hayatı boyunca Mhp'nin yanından geçmemiş biriyken bu partiye oy veren birini sevebilmiştim. Böyle şeyler engel değil. Orta noktayı buluyorduk, anlaşamadığımız tek konu Hdp konusuydu ama onu da insan gibi tartışıp birbirimizi kırmadan konuyu kapatabiliyorduk. Bu tamamen siyaseti ne kadar hayatına aldığınla ilgili işte. Hiçbir şeyi körü körüne savunmamalı insan sevgiden başka ki yeri gelir sevgiyi bile savunamazsın. Tatlı tatlı anlaşın işte. Böyle şeyler ilişkilerin sonu olmamalı. Günün sonunda mecliste birbirini doğrayanlar güle oynaya yemek yerken siz mi birbirinize düşman kesileceksiniz? Saçma. Yapmayın.