Neoma Açık Profil bilgileri Neoma nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Yarbay Üyelik tarihi: 14 January 2019 Nereden: . Mesajlar: 17.206 Konular: 13075 Cinsiyet:Bayan Seslenenler: 296 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 29 Konu(lar) Alınan Beğeni: 945 Verilen Beğeni: 20 Nereden: . Rep Gücü: 30 Farsça - Farsça dili - farsça dili hakkında 05 November 2019 # 1 Farsça - Farsça dili - farsça dili hakkında Farsça'da Sayılar: 1-yek 2-do 3-se 4-çehâr 5-penc 6-şeş 7-heft 8-heşt 9-noh 10-deh 20-bist 30-si 40-çehel 50-pencah 60-şest 70-heftad 80-heştad 90-neved 100-sed, yeksed 200-divist 300-sised 400-çeharsed 500-pansed 600-şişsed,şeşsed 700-hefsed 800-heşsed 900-nohsed 1000-hezar Farsça renkler renk-rang mavi-âbi kırmızı-qermez sarı-zard yeşil-sabz kahverengi-qahvei mor-banafş gri/boz-tusi/xakestari pembe-surati/panbei turuncu/portakalrengi-nâranji/porteqali beyaz-sefid/sepid siyah/kara-siyah/meşki kızıl-sorx lacivert-lâjvard Farsça Bazı Eylemler ve Bunların Kökleri âmeden: gelmek. kökü; amed reften: gitmek. kökü; rev buden: olmak. kökü; baş kerden: etmek,yapmak. kökü; kon şosten: yıkamak. kökü; şu dânesten: bilmek. kökü; dan porsiden: sormak. kökü; pors tevanesten: başarmak. kökü; tevan hasret keşid: özlemek,hasret çekmek. kökü; hasret keş neşesten: oturmak. kökü; neşes residen: yetişmek. kökü; res handen: okumak. kökü; han ders handen: araştırmak. kökü; ders han diden: görmek. kökü; bin Farsça Birkaç Örnek Tümce: Esm-e şoma çist? : Adınız nedir? Esm-e men ... est. : Benim ismin ... dır. Ehl-i to koca est? : Nerelisin? Halet çetor est? : Nasılsın? Çetori? : Nasılsın? Moteşekkirem. : Teşekkür ederim. Hubi? : İyi misin? Hubem. : İyiyim. Zebane farsi baladid? / Farsi midani? : Farsça biliyor musunuz? / Biliyor musun? Beli baladem. /Are midanam. : Evet biliyorum. Na heyr balad nistem. / Na ,nemidanem : Hayır bilmiyorum. Saet çend est? : Saat kaçtır? Aya saet çist? : Acaba saat kaç? Çend sal est? : Kaç yaşındasın? Se ruz a(-st) ke çizi naxordem: Üç gündür bir şey yemedim. Daste to dard nabina(-d) : Elinize sağlık, Eliniz dert görmesin. Men to ra dust darem. : Seni seviyorum. Aya to zeban-i farsi ra dust dari? : Sen Fars dilini seviyor musun? Men zeban-i farsi ra dust darem. : Ben Fars dilini seviyorum. Cevap Yaz