Neoma Açık Profil bilgileri Neoma nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Yarbay Üyelik tarihi: 14 January 2019 Nereden: . Mesajlar: 17.206 Konular: 13075 Cinsiyet:Bayan Seslenenler: 296 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 29 Konu(lar) Alınan Beğeni: 945 Verilen Beğeni: 20 Nereden: . Rep Gücü: 30 Allah Severse bir kulunu. 14 November 2019 # 1 Allah Severse bir kulunu.. Bir hadîs-i şerifte Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmaktadır: “Allah bir kulu sevdi mi Hz. Cebrail (aleyhisselâm)’e: “Allah falanı seviyor, onu sen de sev!” diye seslenir. Bunun üzerine o kimseyi Cebrail (aleyhisselâm) de sever. Sonra Cebrail (aleyhisselâm) sema ehline: “Allah falanı seviyor, onu siz de sevin!” diye nida eder. Derken, bütün sema ehli de onu sevmeye başlar. Sonra o kul için arz (halkı arasına hüsn-ü kabul) konulur.” (Buhari, tevhid 33, edeb 41) Bu husus, şu âyet-i kerîme ile de teyid edilmektedir: “İman edip de iyi davranışlarda bulunanlara, çok merhametli Allah, (gönüllerde) bir sevgi yaratacaktır.” (Meryem 19/96.ayet). Ya Rabbi ben seni seviyorum/seviyoruz, sende sev beni/bizi Aminnn Cevap Yaz