Konu
:
Terör örgütü El Nusra cephesi kimdir? El Nusra ne zaman kurulmuştur?
Tekil Mesaj gösterimi
Darksaga
Açık Profil bilgileri
Darksaga nickli üyeye özel mesaj gönderin
Darksaga nickli üyeye ait bütün mesajları arattır
Nereden:
Gerçeğin Ruhu
Konular:
45
Seslenenler:
26
Mesaj(lar)
Etiketleyenler:
14
Konu(lar)
Alınan Beğeni:
59
Verilen Beğeni:
17
Nereden:
Gerçeğin Ruhu
İlişki Durumu:
Yok
Burç:
Koc
Takım:
Besiktas
Rep Gücü
:
0
Cevap: Terör örgütü El Nusra cephesi kimdir? El Nusra ne zaman kurulmuştur?
29 January 2018
# 5
Yazdığın ayetin doğru mealini bilmeyecek biriyken benle bu konuları tartışma istersen..
O ayette parantez içinde küfürden diye bir kelime yok. Kastedilen inanç baskısı. Önce bunu bil.. Eğer (baskı ve şiddetten vazgeçerlerse)
Prki bugünkü dünyada insnçlara baskı yapan kim?
Camileri bombalayanlar müslümanlar mı yoksa Japonlar mı?
Aynen araştırdım tonla müslüman öldü kim tarafından yine tonla kendine müslümanım diyen tarafından.. Müslümanları öldürenlerin istatiksel olarak %98 yine müslümanlar sen bunu biliyor musun?
Şuan müslümanlara baskı yapan senin savunduğun bu terör örgütleridir. Dış güçlerin elbette etkisi var ama onlar olmasa bile bu rezillik yine olur.. Mezhepçilik ve şiddete bu kadar düşkün iken müslümanlar çok zor..
Bazı cahil-üyelikleri yoksa tabii öyleyse ihanet- arkadaşların sevimli göstermeye çalıştığı Taliban Afganistan da kız çocuklarının okumasını neye göre yasakladı söyler misin? Neye dayandı? Peygamberin sünneti ortada eğitime verdiği önem ortada.. Diğer yandan müslümanların hali de ortada..
Halen İngilizi, Amerikanı suçlamak komik.. Hayır, çıkan birkaç düzgün insana ne yaptınız ki övündüğünüz?
İbni Sina, Farabi, Kindi gibi pozitif değer üreten alimlerin tekfir edilip, ölüme mahkum edildiğini biliyor musun?
Ya da Abd ve İsrail’in kurulmadığı yok olduğu dönemde müslümanların kendi kurdukları rasathaneyi denizden topa tutturarak yıktırdıklarını?
Dışarı elbette etkisi var ama ancak suçunu göremeyenler mızmızlık yapar. Kendine güveni olmayan başkalarını suçlar.
Abd, İsrail veya işte hangi dış güçse silelim haritadan yine düşünelim huzur gelmez. Zihniyet geri iken bize şunu yapıyorlar demek çok çocukça..
Sana tavsiyem terör örgütlerinin ve siyasal İslam’ın tuzağına düşmemendir. İslam’ın kendisi çok güzel olsa da siyasal çıkarlar için kullanınca çirkin bir hal alıyor.
Niye hep başkalarından bir şey bekliyorsun. Savaşsız bir ülke bir ırk bir şey falan saçmalıklarını? Sen iyi ol, önemli olan bu.. Sen dürüst ol.. Beklediğin şeyleri sen ver insanlara.. Çünkü hangi ölçekle verirsen o şekilde geri alırsın.. :cici:
Ben Atatürk’ten değil kendi fikirlerimden bahsediyorum. Ya bence artık Atatürk’ten de elinizi çekin. Bu rejimin çok yanlış işleri oldu ama şuan Kemalizmi eleştirmek cidden çok boş... Bir karşılığı yok. Kemalizm’in suçları Siyasal İslam rezaletini masum çıkarmaz. İslam birilerinin birbirine güç dayatması, baskı aracı olmamalıdır. Şuan bu ülkenin evlatları orada ÖSO için ölüyorsa bunun sorunlusu Kemalizm değil..
Din insanl daha iyi etmek için gelmiştir, insanların hayatını karartmak için değil..
Kafa kesen insanlar var, müslüman hristiyan olması fark etmez. Ve eğer gerçek bir ülke ve millet olmam istiyorsak bu zihniyete tavizsiz karşı çıkılmalıdır.
O ayete iman ediyorum. Peygamberin yaptığı onurlu savaşlarla, Işıd-El Nusra-Taliban gibi teröristlerin eylemlerini bir tutma istersen.
Ayrıca kendine müslüman demen bir şey ifade etmez. Önemli olan içini ne işe doldurduğundur.. İşlediği haksızlıkları örtmek için ama ben de müslümanım diyen çok insan gördüm.
Cevap Yaz