Konu
:
Terör örgütü El Nusra cephesi kimdir? El Nusra ne zaman kurulmuştur?
Tekil Mesaj gösterimi
Darksaga
Açık Profil bilgileri
Darksaga nickli üyeye özel mesaj gönderin
Darksaga nickli üyeye ait bütün mesajları arattır
Nereden:
Gerçeğin Ruhu
Konular:
45
Seslenenler:
26
Mesaj(lar)
Etiketleyenler:
14
Konu(lar)
Alınan Beğeni:
59
Verilen Beğeni:
17
Nereden:
Gerçeğin Ruhu
İlişki Durumu:
Yok
Burç:
Koc
Takım:
Besiktas
Rep Gücü
:
0
Cevap: Terör örgütü El Nusra cephesi kimdir? El Nusra ne zaman kurulmuştur?
29 January 2018
# 15
Müslüman hristiyan ölmesi değil, insan ölüyor.. Buna bak istersen
Bir müslüman haksız yere brini öldürünce ne oluyorsa bir hristiyan da bir ateist de o oluyor. Senin yanlışın, devletler ile terör örgütlerinin farkını bilmemendir. Devletlerde de hukuksuz işler, adaletsiz kararlar olur ama en azından belli bir anayasa ve hukuk vardır. Terör örgütleri ise keyfidir.
Gerçekçi olmak vicdansız olmayı gerektirmez. ABD'nin Afganistan'ı işgalindeki zalimlikleri görüp, ABD'ye karşı savaştığını söyleyen Taliban'ın yaptığı rezillikleri görmemek samimiyet değildir.
11 Eylül bu olay yüzünden oldu. İslam'ı terörizm için istismar eden gruplar, El Kaide gitti orada masumları öldürdü. Irak Savaşı'na da bahane oldu bu.
İstediğin din ve inançta olabilirsin, kendi içinde özgürsün ama başkalarına bunu dayatamazsın. Suriye'de Nusayri dayatmasını eleştirip sonra da Sunni devlet dayatırsan olmaz. Bunun için oralarda savaş çıkarıp silahlar gönderirsen uluslar arası hukuku yok saymış olursun.
Beşar Esad bir katil olabilir ama ona karşı savaşanlar mazlum değiller emin ol.. Vicdanlı ve merhametli olmak, zalimlerden taraf olmamayı gerektirir. Karşındakinin kötü olması seni iyi yapmaz.
Ben o yüzden bu kirli savaşta taraf tutmuyorum. Dileğim savaşın bitip en kötü şekilde bile olsa bir barışın sağlanmasıdır. Ancak bu terör örgütleri savaştan vazgeçmediği sürece bu zor görünüyor.
Ben İslam'ı yaşayan insanları severim. İslam'ı kendi fikirlerine payanda yapıp sömüren, insanları canavarlaştıran, hatta savaşlara ve ölümlere neden olan insanları değil..
Neyse, daha fazla tartışmayalım istersen, ben senin ne demek istediğini çok iyi anladım da sen benimkini anlayamıyorsun.
Kendi yorumunu özgürce belirt ama bana bu cihat görünümü altında terörizm yapan grupları savunma.. Ben terör örgütü yarıştırıcısı değilim. Basit düşünen insanlar gibi Pyd'ye karşıyım diye El Nusra'yı övmem, bu devletin kurucu ideolojisinin yanlışlarını gösterek bana bugünkü zihniyeti haklı çıkaramazsın. Kişileri tartışmıyorum ben ilkelerden bahsediyorum.
ABD, Türkiye ya da herhangi bir devlet, devletlerin savaş suçları olmuştur. Ve bu uluslararası hukuk tarafından yargılanmalıdır. Ancak en kötü devletin bile El Kaide gibi bir terör örgütü ile kıyaslanmasını kabul etmem.
Barış savaşarak gelmez. Yine bir çelişki daha.. Sen savaşı seviyorsun barışı değil.
Eğer öyle olsa ilk attığım yoruma en ufak bir tepkin olmazdı. Merhamet sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Sevgi dolu bir söz neden müslümanların hoşuna gitmiyor? Yoksa çok mu sevgisiz çok mu merhametsiz olduğumuz için mi? Kuran merhametli olmayı emir olarak bize söylerken.. Müslümanlar neden bu kadar merhametsiz bunu biraz sorgula istersen, suçu batıya falan atmadan yüzleş istersen..
Ajanlar her iki tarafta da her zaman olabilir önemli olan hangi zihniyeti kullanarak başarlı oldular.. İşte bu cihatçı geçinen örgütler o ajanların isteğidir. Selefilik adı altında merhametsiz ve şiddet eğilimli bir görüşü isteyenler yine onlardır. Tekfiri yaygınlaştıranlar yine bu zihniyettir. Ben buna karşıyım? Ee bana daha ne diye yazıyorsun? O selefi terör örgütleri savunma telaşı içine giren ben değilim.
Nootka din adına bir şey bilmezken din alimliği taslamasan diyorum. Kuran mealini herkes okusun ama öyle yarım yamalak mealler üzerinden hüküm çıkarmaya çalışma.. Bu bir ilim işidir. O seviyede değiliz. Ayrıca İslam alimlerinde genel kanı, anarşiye karşı en kötü yönetime bile barışçıl bir şekilde mücadele etmektir. Hasan El Basri gibi. . Bizim örneğimiz Peygamber yolundan giden bu güzel insanlardır. Sen kafa kesici katiller ile bu insanları kıyaslamaya çalışırsan benden her türlü tepki alırsın. Şu ikiyüzlü kıyası da yapmayın lütfen. Peygamber'in yaptığı savaşlar meşru savunma savaşıdır. Devlet, güç peşinde olan savaşlar değil, inancını özgür yaşamak için olan savaşlardır. Ne ÖSO-El Nusrağ-El Kaide-Taliban- Boko Haram dediğiniz örgüt Medine İslam devleti, ne de başındaki şahıslar Hz. Muhammed.. Ne savaşçıları sahabe.. Nede ilkeleri Kuran'ın ilkeleri.. Bu batıl kıyaslar ile gelirsen, Peygamberime hakaret ettiğini düşünürüm. Merhamet Peygamberi ile bu elin kanlı canileri bir göstermeye çalışmak hiç doğru bir tavır değildir.
Hem müslümanlardaki baz hataları eleştirmem neden seni rahatsız ediyor? Hatasız mı görüyorsun bizleri?
Kilis'ten bahsetmişsin. Onu en başından savaş çıkarmadan önce düşünecekti Türkiye.. Diğer ülkeleri karıştırıp sonra bize bulaşmasını beklememek aptallık olurdu. Oysa silah göndererek çocukların ölümüne neden olursan yaktığın ateş gün gelir senin Kilis'ini de Antep'ini de vurur. Yalancıların iktidarında ancak bu olur. Silah gönderdim göndermedim yalanları ile en sonunda silah çıkması falan.. Başka ne bekliyorsun ki
Taliban'dan önce Afganistan ve talibandan sonra Afganistan. .Eğer sen terörü destekelrsen bir gün o terör kontrolünden çıkar ve seni de vurur. Işid'in Türkiye eylemleri gibi..
Şu resim bile kimin doğru olduğunu kanıtlıyor.
Bak bu eski Afganistan. İslam'a aykırı bir şey var mı? Dileyen dinini de özgürce yaşıyor. Dileyen okuluna gidiyor.. Eğitim, bilim ve sanata önem veriliyor..
Bu da sizin özgürlük ve hak savaşçı göstermeye çalıştığınız insanların ülkesi.. O talibanda bir ara kendini mazum gösteriyordu, söz de dışlanmış medrese öğrencileriydi ama iktidara gelince asıl zalimin kim olduğu ortaya çıktı. Umarım Suriye'de en azından bu zihniyet savaşı kaybeder..
Aradaki fark korkunç..
Ben doğruyum hak uğruna savaşıyorum demek seni doğru ya da haklı kılmaz. Her ağaç meyvesinden tanınır. İyi meyve veren ağacı iyi, kötü meyve veren ağacı kötü sayın. Sizi engerekler soyu! Kötü olan sizler nasıl iyi sözler söyleyebilirsiniz? Nasıl haktan, adaletten bahsedebilirsiniz? Sizler bu değerlere ihanet edenlersiniz. Çünkü ağız yürekten taşanı söyler. İyi insan içindeki iyilik hazinesinden iyilik, kötü insan içindeki kötülük hazinesinden kötülük çıkarır.
Her terör örgütü kendini meşrulaştırmak için bazı şeyler sunarlar.
-Pkk mesela Kürtlerin hakkını koruduğunu
-Cihatçı teröristler İslam adına savaştıklarını
-Sosyalist, devrimci terör örgütleri de eşitlik adına savaştıklarını söylerler.
Oysa bunların hepsi yalandır tek amaçları güç elde etmek ve o güçlü insanlara dayatma yapmaktır. Çünkü meyveleri eşitlik özgürlük ve adalet değil, kan, gözyaşı ve ölümdür. El Kaide düzeyini bırakmış da ahrar düzeyine çekmiş lafa bak, sanki ahrar çok İslam bir harekette asdfg
Halen terör yarıştıranlar ve aralarındaki küçük farkları büyük bir marifetmiş gibi sunanlar var. Zihniyetleri özde bir olmasına rağmen..
Ben merhameti savunuyorum. Daha fazla da tartışmak istemiyorum anlamak isteyen için her şeyi açıkça yazdım. Hiçbir bahane ve batıl kıyaslar, Suriye'de Irak'ta Afganistan'da cihat adı altında yapılan rezillileri haklı çıkarmaz. Nokta.
Siz ne kadar rahatsız olsanız da aynı şeyi yeniden yazıyorum.
“Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeyiz. Benim çatım gökyüzü, insanlar ise ailemdir.”
Ne mutlu sevgiyle yaşayanlara! Ne mutlu Allah için birbirlerini sevenlere!...
Yazıklar olsun Allah için birbirini öldürenlere!..
Sonra da iman edenlerden olup birbirine sabrı tavsiye edenlerden, birbirine merhameti tavsiye edenlerden olanlar var ya, işte onlar Ahiret mutluluğuna erenlerdir. (Beled Suresi 17)
Herkesin görüşü kendine sonuçta ne ben sizden sorumluyum ne siz benden..
Cevap Yaz