Qasem Nickli Üyeden Alıntı
Yüreğine sağlık...
Acılar ve sıkıntılar insanı olgunlaştırır. Bazende kimisini zelil eder , Şükür ki seni olgunlaştırmış ve hayata göğüs geren , dünün yükünü sırtına yükleyerek geleceğe bakan biri kılmış ne mutlu sana.
İnşallah hayatına dair özel sorularım olacak ama onu inşallah buluştuğumuz zaman sorarım

Gelelim zihin dünyana;

- İnanç dünyandan bana bahseder misin ? Din eğitimi olarak neler okudun , okumalarını ve yaptıklarını sorguluyor musun?

- Ortadoğu hakkındaki düşüncelerini alabilir miyim ?

- Emperyalistlerin sömürgeleri ve sömürge alanlarındaki hareketler için neler düşünüyorsun ?

- Arap Baharı , Ortadoğu intifadaları , yada intifada hareketleri hakkında ne düşünüyorsun?

- Çözüm süreci ve geldiğimiz yer itibari ile Hdp ve Pkk Yİ NASIL YORUMLUYORSUN ?

- Cumhuriyetin tarihi ( Türkiye için ) için ne düşünüyorsun ?

Acele etme üstad...
Yavaş yavaş analizler bekliyorum. Daha üzerine konuşacağız inşallah...
İnanç dünyamı anlatmaya dilim yetmez ama şunu söylerim acı çektiğim bazı zamanlar içine kapanık olduğum günlerde hep dua ederdim Allahım bana göster olacakları bana güç ver hislerimi geliştir diye insanlara karşı ve sonucunda ne mi oldu öyle şeyler gördüm ki (busarı biraz özel ) yücelmenin manasının boyun eğmek olduğunu iyi anladım o gördüğüm şeyler düşündüğünde kaburgalarını kıracak gibi yapan bir aşk olduğunu anladım

Kuran üzerine tüm kurallarıyla okuma islami kanunlar ve yazabilecek kadar da bilgim oldu bir hocanın yapacağı pek çok şeyi öğrenmiştim tabi ki uzun zamanlar oldu o kadar fazla ezber yaptım ki bir kaç büyükk boy defter sayfasını hargfi harfine 40 dakika gibi bir zamanda ezberleyecek hale gelmiştim zaman müsait olsa hafızlık isterdim bu yüzden

Üstad diğer 3 sorunu da aynı yorumda değerlendireyim

Olaya şuradan girmek istiyorum 1. Dünya Savaşı birinci dalga olarak İngiliz işgalini gördük.Sanayi devrimi sonrası petrol durumu yüzünden ve bu yüzden hanedenlar şirketler ve onları belalı örgütleri Osmanlıyı bitirdi.Devlet aklı geri çekilme (bir süreliğine) politikası güttü çünkü Türkiye kurma palanı vardı konuya dönersek petrol alındı Dünya savaşı ve sonra bizlerin elini bağlayanlar doğuda isyan çıkardı (Şeyh isyanları günün pkk oluşumu gibi)tıpkı yıllar sonra Amerika'nın körfez savaşı için Irağa verdiği kendi silahları sizde kitle imha silahı var diyip ilgal bahanesini kullanması ile (kendi ülke bandrolleri olduğu için bulunamadı silahlar elbet)petrolün üstüne çöreklendi ama Irakta boğuldu çünkü bir diktatör yıktılar onlarcasını getirmişlerdi geri çekilme planları da yolunda gitmeyince bir paravan devlet planladılar tabi ki Amon'un Ra sı olmadan yapamazlardı ve zemin hazırlanmalıydı ama önünde bölge petrolünü avrupaya taşıma planları taşıyan bizler Kuveytle anlaştık boru hattı için ama anlaşmanın sonrasında Suriyede savaş çıktı Arab baharı altında bunu destekleyecek tüm devletler ki Tunus,Libya,Mısır,Yemen bir anda karıştı bizi destekleyeceklerin hepsi baştan indi tıpkı Adnan Menderes döneminde aynı planı Irak kralı Faysal ile planladıktan sonra Faysala darbe yapılıp öldürülmesi ve Menderese darbe yapılıp asılması gibi .Milyar dolarlar harcayıp iç savaşlar için Arab baharı oluşturdular son hamle ise geçmişte Menderese ve Faysala yapıldığı gibi Türkiye'yi de karıştırdılar sonra darbe girişimi sonra Kuveytin terörerist ilan edilmesi bakarsak aynı olayların tekrar ettiğini görürürüz üstad ben raslantılara asla inanmam

Sonrasında o kaosta beslenen bir çok oluşum meydana geldi bunlar Saddam Hüseyinden kopanlarla ile oldu ortam müsaitti ışid kuruldu ve Amerika paravan devlet üzerinden aldı petrolü dikkat dağıtmak için Türkiyeyi destekçi gösterdiler çok güzel oyunlar ki detaylı konuşabiliriz tabi bunları benim analizlerim kabataslak böyle kısacası,kısacası diyorum çünkü detaya inersek sayfalar almaz

çözüm sürecine gelirsek bu konuda analizim şudur ki amaç kimseylr anlaşmak değildi sözde barış elçileri pkk yı meşrulaştırmak özerklik davası için göz boyama siyaseti kullandı hükümette yapacaklarını görmek istedi bence ve onların samimiyetsizliğini halka da göstermek istedi Devletimizin bir stratejisi olarak görüyorum ben çok fazla boş ortam bıraktıklarını da söylediler ama bu konuda elbette yanlışlar olsa da Türk taktiğini bilirsiniz geri çekilir Devlet nerede dedirtirler tüm adımları hesapladıktan sonra öyle bir gelir ki ezer geçer (doğudaki şehir ve ilçelerdeki operasyonlar ortadadır)Devlet ki Devlet diyorum bu Ulus sadece hükümetin yönettiği bir şey değil daha derin akıllar olduğunu düşünüyorum ve bunun için çok fazla şey var.(daha derin anlatmak isterim ki bunu yüz yüze yapmayı çok isterim çünkü çok ilginç düşüncelerim var )

Türkiye Cumhuriyeti yine dediğim gibi bir dönemlik geri çekilme ve Osmanlı'nın tükenmişliği ortadayken bunu yapabilecek en iyi komutana bu görev verildi Mustafa Kemal Atatürk öncesinden de Kazım Karabekir Teşkilat-ı Mahsusa adına gönderilmişti bu planın içinde Abdülhamit Han da vardı ki yıllar öncesinden Çanakkalenin mevzileri yapıldı yada tamir edildi. Türkiye olarak galip devletler kendi kültürünü kabul ettirirken bize karşı kaybedenlerin emperyal sistemi'nin bize geçmesi medeniyet bütündür bütün olarak alınır görüşüne her zaman karşıyım tabi bunu yanlış yere çekip farklı adlandıranlar oldu yorumlarımda ki bu bir sorgulamadır ,açık bir görüştür, tarafsız bir bakış açısıdır benim için.İnandığım şudur ki Atatürk ve derin akılların kurduğu Türkiye Cumhuriyeti gerçek anlamda bağımsızlığını sağladığında fırtınalarda boğulan değil gerçek fırtınaları oluşturan bir Devlet halline gelecektir çünkü bu halk girmesekte 2.Dünya savaşı 60 lı yıllar ,80 li yıllarda sonraki 30 küsür yıl terör ,postmodern darbeler ile öyle çok değiştirilip tırnaklar geçirildi ki bu kadim Millet öyle çok şey çekti ki dediğim gibi sayfalar yetmez üstad anlatmaya umarın bunların hepsini yüz yüze konuşuruz