Qasem Nickli Üyeden Alıntı
Yüz yüze inşallah daha derin analizler yapacağımıza inanıyorum.
Aslında öncesinde gözden geçirmeni istediğim özellikle yakın tarihe dait yeni okumalar yapmanı isterim.
Mesela Kazım Karabekir in İstiklal Harbimiz
Mesela Ali Cebesoy un Paşalar Kavgası
Rıza Nur un Hatıratları
Ahmet cemil Ertunç un Cumhutiyetin tarihi
Sol fraksiyondan Özgür Üniversite ve Fikret Başkayanın Resmi Tarih tartışmaları 9 cilt , Paradigmanın iflası, Kürt sorunu ve Kemalist hareket vs vs
Aslında olaylara yenidrn farklı açılardan bakmayı sağlar diye düşünüyorum...
Sömürge tarihi 1 dünya savaşından öncesine dayanır bu topraklarda. Hint alt kıtasından başkayarak buraya yayılan bir hikayenin adıdır...
Düşünsene üstad bir halk ki 200 yüzyıla yakın baskı şiddet, ölümler, açlıklar ile savaşıyor...
Böyle bir halk sence başındaki yerli taşeronlara baş kaldırmış olamazmı, artık yeter demil olamaz mı?
Bahsettipimşz yerler zaten vatılı emperyalistlerin sömürge alanı ve yerli işbirlikçileri ile yönnetiği bölgeler değilmiydi?
Olaya bu açıdan baktığında üstad nasıl bir bakış açısı geliştirirsin?
Bşr konuda daha düşünceni öğrenmek isterim üstad.
Bilginin kaynağımı senin için önemli yoksa bilginin kendisi ve doğruluğumu?
Yanlış kişi doğru bilginin taşıyıcısı olamaz mı?
Birde karekter analizi yapmanı istiyorum.
Tanımadığın biri hakkında nekadar cümle kurabilirsin?
Sonrasında sohbetimize devam edelim inşallah
Bilgi - İnanç - Eylem
tabi ki göz atarım yüzelsellik asla sevdiğim bir şey değildir önerilerin başım gözüm üstüne
sömürü tarihi elbette eskiye dayanır ama o kdar geçmişi bizim halkımız pek önemsemez Cumhuriyetten öncesi çok fazla öğretilmez okullarımızda yüzeysel geçilir verdiği bilgilerde de bir taşlama amacı her zaman kullanırım buda eğitim sistemine gelsin elbette heheh herşey İngilzilerle başladı ve sonra tüm avrupaya yansıdı bu alan çok geniş elbette
BAş kaldırışlar yerli taşeranları oluşturanlar tarafından her zaman kontrol altındadır üstad burda oyunu başlatan da baş kaldırmaların kaosunda arada silah satıp kendi kardeşlerine kurşun atılmasını sağlamak da onların elinde en kötüsü de bu sanırım
Bakış açısı şudur ki her hamle hamleleri doğuran yoldur emsela Irağa Saddamı yetiştirip güçlendirdi herkesi onun yoluna dikti ve ona sadık adamlar sağladı sonra bundan bıkan halk Amerikaya alkış tuttu Saddamı devirdiler halkı da yanına alıp sonuç olarka ona sadık olan muhafızlara bakarsak ışidin üstlerinde görünür aynı isimler bu bir hamle yapıp bir domino dalgası oluşturup bir çok hamle sonrasına ışidi çıkarıp petrolü onlardan sağlamak bölgede yeni dünya düzencileri istediğini koydu yılalrdır ki onlar istemeden bir ldier başa gelmez ama sonrasında firevun mu olacak yoksa Musa mı bilemiyorlar elbet bu yüzden bazı Musalar gerekirse firavun yanlısı oalrak büyürler sonra Musa oalrak firevuna kafa tutarlar bunu yakın dönemde izleyeceğiz kim musa kim firavun
İnsanlar kaynak yanılgısına çok düşer mesela bir gazeteci yılalrca ahlak polisliği yaparak saygı kazanır sonra bir emdya patronunun yanına girer düşman bildiklerinin fikirlerini bu güven ile empoze yoluna gider böyle gazeteciler hala var bilrisin

Bazı kaynaklara göre Enver paşa bir hain bir başka yerde Hürrriyet kahramanı ! Bazı kaynaklara göre Hz Ebubekir halifeliği gaspeden bile deniyor mesela son dönem Osmanlıyı yazan yazarlar Türk isimleri altında kendini gizlemiş Fransız masonlar oluveriyor ve onların kaynağına göre tarih okutuluyor okullarda değil mi?
O yüzden bilgi benim için bir bütündür tarihi gizli örgütleri onların yöntemlerini bir bakıma şeytanı tanımak çıkarım yapmanı sağlar farklı bakış açılarını okumak sana fazlasını düşünüp çıkarım yapmayı öğretir örneğin Hasan Sabbah bakarrsak bir kaç nedenden bizlerin büyük düşmanı olmuştur ama onun derin bilgileri de yine bizlere dayanır ve bize çok şey öğretir yani bazen Şeytan bile en büyük öğretici olur

Ben herşeyi okurum çıkarım yaparım ve çıkarımları da kanıtlamaya çalışırım kendimce
eskiden kişi analizi çok yapardım bazı insanlar oldu ki beni yıllarca tanıyan insanalrdan daha çok iyi biliyorsun diyenler ha bununla böbürlenmiyorum yanlış anlama üstad bu şey lanetli bir şey gibidir nedenini özel olarak açıklarım