Qasem Nickli Üyeden Alıntı
Bulunduğumuz mekanları değerli kılan elbetteki bizleriz. Kendimizi eleştirilemez, ulaşılamaz, yazıları analiz edilemez red edilemez kılarsak yine biz kaybederiz.

Bizler diyalektik bir anlayış ile yol almak durumundayız. Yeri gelir han olur yeri gelir hancı oluruz, yeri gelir kalem olur yazarız yeri gelir kağıt olur boyun eğer dinleriz, ama her halukarda birbirimizi anlamak, birbirimize bişeyler katmakla mesulüz...

Birbirimize karşı hakkı ve sabrı tavsiye, iyi olanı emr - kötü olandanda alıkoyma, Nasihatleşme sorumluluğumuz var, bunu asla unutmamalıyız...

Bizi biz yapan insani değerleri el üstünde tutmalıyız... Bizi biz yapan değerlere sırtımızı döndüğümüz an hangi zaman ve mekan olursa olsun bu bizi geriletir, o mekanları ve zamanı israf ettirir bize...

Sohbetimize eğitim sistemi ile devam edelim mi üstad...

Türkiyede eğitim sistemini nasıl bulıyorsun?
Eksiklerimiz neler sence?
Yeteneklerine göre insan eğitimini nezaman önceleyeceğiz sence?
Üniversitelerimiz nezaman teorik değil pratik te iş yapacak mezunlar verecektir?

Şimdilik bunlarla başlayalım üstad...

Yüreğine kalrmine sağlık üstad inşallah seni çok yormuyorumdur...

Bilgi - İnanç - Eylem

İyilik güzellik adına insanlar her zaman birbirine yol göstermelidir bunu yaparkende kalkpleri kırmamalıyız.Zamanımız öyle bir hal aldı ki iyi şeyler bile bir egoistlikle işlenmeye çalışmakta geçmişte böyle değildi insanlar tevazu ile yapardı şmidi doğru olduğu söylenen bir şey bile kalpleri fethetemden yapılmaya çalışılıyor bu yanlıştır elbet tevazu önemlidir ...

Türkiye de eğitim sistemi senelerce okutup cahil bırakan bir sistemdir en basitinden şundan bahsetmek istiyorum Ttarih konusu her sene aynı bilgiler ile Osmanlıdan önceki beylikler sonra Cumhuriyet kuruluşu vs vs hep aynı bilgiler ve çok yüzeysel her sene aynı aynı pratikte 0 bir eğitim sistemi ve birşeyler katmıyor hiç.Örneğin bir İngilizce dersi senelerce eğitim verip tek kelime okulda İngilizce öğrenmeden geçiyor çocuklar bırak konuşmayı yani buna pek çok örnek verilebilir elbet sadece bir Üniversite sınavı için senelerce yetiştiriliyor herşey bir testte sorulan sorular kadar biliniyor bir karakter oluşturmakta 0 olan bir eğitim sistemi en kötüsü de bu derim ve tekrar diyorum senelerce okutup cahil bırakan bir sistem

Osmanlı da çok güzel bir söz vardı okullarda “Burada hiçbir balık uçmaya, hiçbir kuş yüzmeye zorlanmaz…” Eğitim sistemi dediğin de böyle olmalı zaten önce bir karakter eğitimi şart Japonyada şuan belli yaşa kadar not sistemi bile yoktur önce bir karakter yetiştirirler çünkü herşeyi sorgulayan çocuklar yetiştirilmeli ve bunlar ne zaman bizde de olacak dersek bazı boynumuza atılan ilmeklerden kurtulmalıyız.Önce o kilitli tarihimiz açılmalı herşeyi ortaya koymalıyız bize herşeyi bizim istediğimiz şekilde öğreneceksiniz diyenleri yıkmadan asla değiştiremeyiz ve Ulus olarak benliğimizi yeniden kazana dek ,medeniyet dediğimiz barbarlığın medeniyet bütündür ,bütün olarak alınır anlayışını yıktığımız zaman belki.Bu çok zaman alacak yani demem o ki bazı şeyler yıkılmadan eğitim sistemi üst düzen insanlar ve pratikte güçlü insanlar yetişmeyecek tek tük çıkıyor sadece malesef ki ...