Qasem Nickli Üyeden Alıntı
Yüreğine kalemine sağlık usta.
Seni yordum biraz kusurumuz af ola.

Üstad bize sanattan bahsedermisin?
Osmanli mimarisi ve türk mimarisinden bahsedebilirmisin?
Sinema alanından biraz bahset bizr usta..

Son olarak türkiyede sanaat ve sanatçı neden hakkettiği değeri görmüyor bize birazda bundan bahset üstad...

Şimdideb teşekkür ederim üstad...

Bilgi - İnanç - Eylem
Estağfirullah üstad dilimiz dönnüğünce cevaplamaya çalışlıyoruz bizde

Sanat benim için çok değerlidir ve kendini ifade etmektir,ruhun besin kaynağıdır öncelikle.İnsan dediğimiz öyle derindir ki koca bir hayat sadece iç yolculuğumuzdur beynimizin,kalbimizin içinde öyler değil mi ? Sanat bu iç yolculuğumuzun yol göstereni gibidir bazen bir kaç nota bazen bir renk birleşimi bir yapıdaki estetik bazen kalemimizdeki mısralar bazen deklanşörümüzün ucundaki bir güzel bir manzara kendimizi tanımlamamızı kendi ruhumuzu tanımamızı sağlar mesela bu sözlerimin hepsi yerine Mozart'ın Requiem eserinin Lacrimosa kısmını dinlemeyi önermek gibi yani sanat hissetmektir hisettirmektir daha güzel bir ifade yönetimi yoktur kanımca

Osmanlı mimarisi için çok şanslıyım ki erken dönem mimarisinin en iyi şehirlerinden Bursa da doğup büyüyen bir insanım hala büyük önemi olan Türk islam tarihi adına bir Ulu camii efendime söyleyim Yeşil,Hüdavendigar camii medesrese olarak Lala Şahin Paşa,Yıldırım ve Yeşil medresesi bi Yeşil türbesinin o güel sanat işlemeleri harika bir örnektir ve hepsinin arasında büyümek oraların bahçelerinde bunalr harika bir şeydir benim için.1500 lü yıllar Mimar Sinan gibi büyük bir ismin Selimiye,Süleymaniye gibi ve bunun gibi çok incelikte ayrıntılarını okuduğunda vay canına diyebileceğin bir çok eserini anlatmakla bitmez zaten.Bundan sonrası ise geç dönem mimarisi Ne bileyim bi Nur-u Osmaniye bir Ortaköy camii vardır..Selçuklu yapıları da beni çok etkiler bilgisel olarak zayıfım ama işçilikleri olarak bir çok örneğe göz atmıştım taş işleme sanatı oldukça ön planda ve çok hayran olurum buna.Çok büyük bir değer verilmiş sanatsal olarak bir Aksaray ziyaretimde bir kaç yeri de şahsen gidip görmüştüm kendime de sözüm vardır Konya olsun Sivas,Erzurum gibi yerleri bunun için ziyaret etmeyi çok istiyorum...

Sinema alanına gelirsek bir başka yorumumda yazdığım gibi bu konuda uğraşlarım vardır.Yakın bir dostum vardır bu konuda sinemacılık okuyan ve sosyoloji gibi bir bölümde bitirdiği için daha bi sanatsal toplumsal taşlamalar yapabilen biridir bu konuda her zaman danıştığı biriyim sağolsun kıymet verir.İleriki dönemler içni bir çok planımız vardır bu işin içinde olmak ayrı bir zevktir benim için.

Son döneme bakınca bu sektör üzerine gerçekten yerlerdeyiz diyebilirim.Sosyolojik yapı üzerine çok büyük zararlar veren yapımların çok ilgi görüşü buna en büyük örnektir ki yapılan diziler vs gibi şeyleri hiç söylemiyorum bile.Aile yapısını, insanlara güveni ortadan kaldıran yapımlardır. Bir sözdeki gibi ayaklar baş başlar ise ayak olmuştur mesela bir Ayla filminin bir recep ivedik kadar değer görmemesi büyük bir yara oldu benim için.Sinema dediğimiz şey bir sanattır bir toplumun yapısını,unuttuğumuz değerleri ,benliğimizi ön plana çıkaracak niteliklerde olmalıdır.İnsanlara bir şeyler katmalıdır.Bu konuda İran,Hint ve uzak doğunun bakış açısını her duyguyu derinden yaşatan yapımlarına şahsen hayranım bizler içinde çok iyi bir örnektir özelikle de İran sineması tamamıyla sanatsal olarak tartışılan ayrı bir dünyadır ne güzeldir sadece sanatsal anlamda tartışılmak bunları söylerken bile içim acıyor Ülkemizin halini görünce.

Sanatçının değer görmeyişi şurada açığa çıkıyor ,bence bizim milletimiz sende bilirsin ki herşeyi çok bilir herkes sinema eleştirmenidir ve tek yapabildikleri yorumlarda zaman kaybı vs gibi şeyler yazmaktır şimdi bu bakış açısıyla boş gözlerle bakan insanların gerçekten bir sanatsal bakış açısıyla izlediğini asla düşünmem ki böyle olunca sanatı icra edenin emeğini asla kavrayamazlar örneğim Chuck Palahniuk adlı yazarın "Fight Club" kitabını filmini yaptılar ve öyle derin felsefe kitabı gibi olan ,sinema bölümlerinde üzerine bir çok tez yazılan bir filme anlamadım ,vakit kaybı diye yazan insanlar gördüysem kapıyı çarpar giderim yani ...

Ek olarak şunu da söylemek isterim ,görüşü ne olrusa olsun sanat icra eden kişiler bir örnek teşkil eder ve görüşünün ne olduğu önemli değildir ama bunu bir yönlendirme olarak kullanıp siyasi fikirleriyle algı yapmaya çalışan insanlar en çok kendileri zarar verdi bu saygıya.Bakıyorsun ismi cismi bile duyulmamış bir sanatçı bir yorum yapıyor gündeme geliyor ama bunu sanatıyla gerçekleştirememiştir ,hiç bir eseriyle gündeme gelmeden bunun oluşu talihsizliktir.Eskiden ben bilmem sanatçılarımızın ve büyük tiyatro sanatçılarımızın yaptığını kısacası ben bu insanların siyasi ve politik konulara girmemesini çok isterim şahsen çünkü en büyük baltayı kendileri vuruyor saygınlıklara

Üstad sürçülisan ettiysek affola nacizane yorumlarım bunlardır