Zeze Açık Profil bilgileri Zeze nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Yarbay Üyelik tarihi: 29 January 2020 Mesajlar: 21.125 Konular: 7356 Cinsiyet:Bayan Seslenenler: 627 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 37 Konu(lar) Alınan Beğeni: 5 Verilen Beğeni: 0 İlişki Durumu: ∞ Burç: Balik Takım: Galatasaray Rep Gücü: 70 Aliterasyon (Ses Yinelemesi) Nedir ? 30 January 2020 # 1 Bir şiirde ya da düzyazıda ahenk yaratmak amacıyla aynı ses ya da hecenin yinelenmesine aliterasyon denir. Aliterasyon Örnekleri: "Dest bûsı arzûsiyle ölürsem dostlar Kûze eylen toprağım sunun anınla yâre su" ( Fuzuli ) "Sev seni seveni hâk ile yeksân ise Sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultân ise" Eylülde melûl oldu gönül soldu da lâle Bir kâküle meyletti gönül geldi bu hâle" Kim o deme boşuna benim ben Öyle bir ben ki gelen kapına baştan başa sen.(Özdemir Asaf) Seherlerde seyre koyuldum semayı, deryayı. (Tevfik Fikret ) Karşı yatan karlı kara dağlar karayıptır, otu bitmez. (Dede Korkut ) Aşkın sesi sen, bestesi sen, nağmesi sensin. (Hasan Sami Bolak) Yüreğinizi güzelleştirin. Çünkü bir ömür sizinle... To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts. Cevap Yaz