- İzmir’de harp oyunları yapıldı. Aynı günlerde, Hilafetin kaldırılması için karar verildi. Gazi Mustafa Kemal ile İsmet Paşa bu konuda görüştüler.
Malumunuz halifeye yazılan mektup ortada, mektup ile bu konu arasında bir çok çelişkiler mevcut...
- Rodos ve Oniki Adalar Yunanistan'a verildi.
Tarihimiz Yunanı denize döktük zafer naraları ile dolu, bu nasıl zafer ise artık...
- Sovyetler Birliği ile Çin arasında karşılıklı savunma antlaşması imzalandı. İki ülke kapitalist dünyaya karşı birleşik cephe oluşturduklarını ilan etti.
Sosyalist ve kominal sisteme sahip olan iki devlet şimdilerde en büyük kapitalistler...
Kısa sürede büyük değişim...
- Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) tarafından düzenlenen "Büyük Eğitim Yürüyüşü" Ankara'da yapıldı ve binlerce öğretmen bozuk eğitim düzenini protesto etti." Halkımızı sömürüden kurtaracağız " diye slogan attı.
Peki ne değişti, koca bir hiç, hatta gitikçe eğitim sistemimiz dahada kötüleşiyor...
- Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü Macit Akman, renkli TV deneme yayınlarının haftada iki saatten dört saate çıkarıldığını belirtti ve 1 Temmuz 1984'den itibaren tamamen renkli yayına geçileceğini söyledi. 15/02/1983
Şimdi okuyunca tebessüm ettim nereden nereye....
Bilgi - İnanç - Eylem