Yazık oldu çocuğa, kasten adam öldürmekten tutuklanmış.

Ben de yakın tarihte bir gece eve dönerken, ilerde karşı kaldırımda kavga eden bir çift gördüm. normalde insanlar müdahale etmez hatta bende sonunda işin bana patlayacağını bildiğimden müdahale etmek istemem ama kavga çok sertse de içim rahat etmez.
Neyse bu eleman allah, kitap, anası danası artık neyi varsa çok pis küfürler ediyor, üstüne sanki vuracakmış gibi çok dengesizce el kol hareketleri yapıyor. Tam hizalarına geldiğimde bunlara doğru yöneldim, elemanın arkası yola dönüktü. Kız benim geldiğimi gördüğü an " tamam kardeşim, kocam o benim" dedi. Bunu demesiyle geri dönmem bir oldu ama eleman "ne var birader yaaa" diye bağırdı.
Ne oldu şimdi? Daha ağzımı açmadan neyin içine düştüm acaba. Tekrar onlara dönüp alttan almak zorunda kaldım. " sende olsan müdahale ederdin" "evli olduğunuzu bilsem karışır mıyım kardeş" vb boktan klişelerle elemanı kafalamak zorunda kaldım. Benden çok kısaydı ve konuşma ilerledikçe biraz tırstı, eğer tam tersi olsaydı beni sağlam yumruklardı buna eminim. Daha arkamı döner dönmez aynı dozda devam ettiler. Ne diyebilirm ki? Yiyin birbiriniz ete para vermeyin.
Kendisine en galiz küfürleri edip, sokak ortasında bağrılmasından rahatsız olmayan bir kadının beyinsiz olduğunu bir an için unutup birkaç adım atmam sonucunda, şans eseri başıma bir şey gelmedi. Daha öncede buna benzer olaylar yaşamışlığım var.
Şimdi ben bunu neden anlattım?
Kavga eden bir çiftin arasına girip haklı olan birini görmedim ben hayatımda. Size tavsiyem, bir şekilde bulaştınız mı? Bu çocuk gibi olmamak için iş boka sardığı an, ya yumruklanmayı göze alıp savunmaya geçin ya da tabana kuvvet, kaçın. Öteki yollardan biri bu çocuğun başına gelen, diğerlerinden biri ise size silah bıçak çekilmesi. Bu arada müdahale etmeyen kimseyi de asla yargılamıyorum, adamın belki evde bekleyen eşi, çocuğu vardır diyorum. Olmasa da durduk yere neden başını belaya soksun ki.