Zeze Açık Profil bilgileri Zeze nickli üyeye ait bütün mesajları arattır Yarbay Üyelik tarihi: 29 January 2020 Mesajlar: 21.125 Konular: 7356 Cinsiyet:Bayan Seslenenler: 627 Mesaj(lar) Etiketleyenler: 37 Konu(lar) Alınan Beğeni: 5 Verilen Beğeni: 0 İlişki Durumu: ∞ Burç: Balik Takım: Galatasaray Rep Gücü: 70 Delici Karın Yaralanmalarında İlk Yardım 03 March 2020 # 1 Delici karın yaralanmalarında ne gibi sorunlar olabilir?Karın bölgesindeki organlar zarar görebilir, İç ve dış kanama ve buna bağlı şok oluşabilir, Karın tahta gibi sert ve çok ağrılı ise durum ciddidir, Bağırsaklar dışarı çıkabilir. Delici karın yaralanmalarında ilkyardım nasıl olmalıdır?Hasta/yaralının bilinç kontrolü yapılır, Hasta/yaralının yaşam bulguları kontrol edilir, Dışarı çıkan organlar içeri sokulmaya çalışılmaz, üzerine geniş ve nemli temiz bir bez örtülür, Bilinç yerinde ise sırt üstü pozisyonda bacaklar bükülmüş olarak yatırılır, ısı kaybını önlemek için üzeri örtülür, Ağızdan yiyecek ya da içecek bir şey verilmez, Yaşam bulguları sık sık izlenir, Tıbbi yardım istenir (112). Cevap Yaz