DNA ve insan psikolojisi üzerinde yapılan bir çok çalışma var ama daha tam anlamıyla kesinleşen bir şey olup olmadığını bir yerden okumadım.

Yanisi şu: (*Klişedir) Suç işleyen birisinin genetik olarak suçla meyilli olup olmadığı konusu.

Düşünce ve bilgi konuları bile başlı başına bir tartışma konusu.

Mesela: İnsan bildiği için mi düşünür yoksa düşündüğü için mi bilir ? Yani: İlk bilgi bir düşünceden mi doğmuştur yoksa ilk düşünce bir bilgi eylemi midir ?

Buradan şuraya yürüyeceğiz: İnsan çevre ile yozlaşıyor evet ama bu çevre neden yozlaşmış durumda ? Yani insan doğduğu zaman "hadi yozlaşalım" gibi bir şey istemez değil mi ? Bu tür şeyler zaman içinde gerçekleşir.

Kalpsiz yaşamak fena bir şey değil. Zira bu yozlaşmanın içinde en büyük eziyeti çeken duygusal ve temiz insanlar. İnsan ne kadar güzel hislere sahipse bu kirlenmiş çevre ona o kadar çok acı çektiriyor. Ee haliyle hissetmemek ve duygularından uzaklaşmak acı çekmekten iyidir.

Ben bu evrenin hakikatini göremedim. Gördüğünü zannedenleri çok gördüm ama gerçekten göreni de görmedim. Yani tabi ki buradan sonrası inanç kısmı. Kişi istediğine inanmakta özgürdür. Bize sadece saygı duymak kalıyor.