Arthuil Nickli Üyeden Alıntı
Nasıl mesela ? İnsan çevre ile etkileşim içinde yaşar, kimsenin olmadığı bir yerde mi yaşamalıyım ?

Gerçekten kasıt ney ? Gerçek nedir ?

Bizde bir söz var. "Parçası bütünün özelliğini gösterir" parçalara bakınca insanların anlattıkları bütünle pek alakası olmadığı ortaya çıkıyor. Yani alt kata şöyle bir bakınca üst katın o olmadığını düşünmek pek mantıksız gibi durmuyor.
Kalbinizdeki gereksiz metaryeli temizleyip saf hale getirmek lazım, bunun için belli bir süre yalnızlık tercih edilebilir. Kendini tanımak için gereksiz gürültüden uzaklaşmak lazım. Her an mesaj aldığın bir ortamda kalp bağırsada duyamazsın. şehirde yıldızların gözükmemesi gibi. bunu elde edene kadar uzaklaşabilirsin.

senin gerçeğin sana ait ben Allah a inançtan bahsediyorum. hepimiz farklıyız ve merkeze farklı noktalarda duruyoruz o yolda kendin gitmen ve kendi hakikatini görmen lazım. ben bulduğumu iddia etmiyorum ama biliyorum ki bulanlar arayanlardır.

gerçekten öyle biriyle karşılaşmamış olabilirsiniz. ama bir mevlana Abdülkadir geylani okuyunca kalbine sızarsa üst katları hissedebilirsin. mesela alkol uyuşturucu o üst katların olduğunu gösterir. (Ama yanlış yaparak doğru sonuca ulaşılmaz.)