freelecron Nickli Üyeden Alıntı
insanlar bir meslek sahibi olmak için yıllarını harcıyor az sonrada hepsini bırakıp göçüyor. sonsuzun kapısı bu kadar kolay açılır mı? ne kadar çaba harcıyoruz? ama bunun için önce inanmak lazım. inandıktan sonra Allah ne diyor o cam nasıl açılır öğrenmek ona göre bir yol izlemek lazım.

hislerini inanman için bir işaret kabul edebilirsin. ama tam bir idraktan sonra inanıcam diyorsan. en büyük idrak idrak edemeyeceğini idrak etmektir sözü aklıma gelir. ama belli bir yol alınca bulutlar kalkar. Allah ta yok olana kadar yolu var bunun.

ilk önce inan diyor. sonrada inancına göre yaşa diyor. bunları yaptığında yeni bir dünya açılır. ama imtihanda olduğumuzu unutmayalım, soru her zaman sorulur.

Benim tam olarak inanmam için tam bir idrak halinde olmam gerek şüphem olmamalı. Belki yetiştiriliş tarzımdan ötürü, bazı kavramları çok uzun zaman bilmeden büyüdüm.

Sonradan öğrendiğim zaman ise, uyuşmazlıklar gördüğüm zamanlar oldu. Şüphe duyduğum şeye tam olarak inanamadım. Gariptir, zaman zaman oruç tuttum. Bir dönem namaz da kıldım ama içimde diğer ibadet edenler kadar teslimiyet ve huzur bulmadım.

Hiçbir ibadet etmeden, dua dahi etmeden yaşadığım zaman hayatımda bir fark göremedim.
İnsanda hep, kendinden güçlü birşeye sığınma isteği oluyor. Ben bu sığınmayı hayatımdaki insanlara ve kendime yaptım. Elbette, ölümlü birşeylere sığınmak sonra onlar gittiklerinde yıpratıcı oldu. Bir zaman sonra kendimdeki sınırlı güce sarılmakla buldum çözümü.

Evet hala bir nebze eksiğim, kimbilir bu sene yine oruç tutacağım ama hala idrak halinde değilim. Teslim olmuyorum.