Videoyu izlemeden, konuya girer girmez şunu yorumu yapayım hemen;
Virüs için bugüne kadar onlarca komplo teorisi atıldı. Çin yaptı, Amerika yaptı diye. Şimdi de Fransa mı yapmış . Bir kaç hafta içinde de "Kore yaptı, İngiltere yaptı" söylemleri üzerine video ve belgeler görmezsek iyidir .

İlaç firmaları da tezgahladı dendi. Ama dünyadaki tüm ilaç firmaları 1 trilyon dolar değere ancak sahip. Adamlar böyle bir şey yapsa çay kaşığı kadar para anca kazanır. Ama bu süreç değeri bu onlarca ilaç firması kadar olan firmalar, çorba kaşığı kadar değer kaybeder. Ha keza ülkelerde. Yani bu komplo da daha düşünmeden çöküyor. Zira hiç bir küresel güç bunu istemez. Kaş yaparken göz çıkarmazlar. Yani bir taraftan 10 kazanacaksın ama öte taraftan 50 kaybedeceksin .

Ayrıca insanlarda şöyle bir problem var. Corona ismine taktı. Corona bu virüse özel bir isim değil. Gripteki birkaç virüsün isimlerinden biri de yine corona ismine sahiptir. Yani corona taş şeklinde ifadesini simgeler.
Bu virüsün gerçek ismi covid19 ki, bunun üzerine bile aşmış komplolar çıkmıştı en son. Yok 19 neyi simgeliyor, yok covid de ne saklı gibisinden
Halbuki sars cov-2 diye de geçer. Yani “severe acute respiratory syndrome coronavirus 2” diye.
Covid-19 ise tam olarak şöyle. “-co;corona, vi;virüs, d;disease, 19;görüldüğü yıl.” Diye geçer.

videodan sonra ise şunları yazayım;
Sars ve corona birleştirildi gibi aptalca ifadeden sonra çıkacaktım ama yine de izleyeyim dedim. Corona zaten virüsün ismi. Bir çok alt virüsü var. Sars da bunlardan biri. Hatta gripte de geçer corona.

Yok arkadaş şu ifadeden sonra çıktım videodan. Bu kadar aptallığa dayanamadım artık .)))
Sars 2002 de çıktı ve sene sonuna doğru etkisi azaldı. O süreden sonra da bir çok aşı ve tedavi geliştirildi. Yani corona adı altında patent alınması gayet doğal. Kaldı ki sars da sars corona diye geçer. Şimdiki corona ise sars corona 2 diye.

Yahu aptallık ve cehalet din, dil, ırk tanımıyor hakikaten. Salak herif virüse patent falan diyor. Alınan patent aşılama ve tedavi süreci ile ilgili.

ve ve veeee .
Videoyu izlemeden zaten olayı çözmüşüm ben. Düşünen beyin olmak zor olmasa gerek. Araştırmak, virüs nedir bilmek önemli ).