Dün, arabalı bir video linki attığımda bana daha sonra yazacağını söylemişti. Ama yazmadı. Sadece bir süre sonra yakın bir arkadaşının intihar ettiğini ve moralinin bozuk olduğunu söyledi.

Whatsapp grubunda Melda, Gülsüm adında bir kızı paylaşınca taşlar yerine oturdu. Kim olduğunu sorduğumda, "Senden saklamıyorum." diyerek kızın haberini ve resmini attı. Vicdanımda hala bir yara olan bir soruyu sordum o an. Senden önceydi dedi bir de ve ben de hoşlandığın biri miydi sorusunu sordum.
Hayır sadece yakın arkadaşımdı 1 ay kadar konuşmamıştık sonra bana küs müyüz diye yazdığında da konuşmamıza gerek yok demiştim şimdi bunun için pişmanım belki konuşup engel olabilirdim dedi.

Dünden beri çok konuştuğumuz söylenemez. Ölmüş bir insanı mı kıskandım bilmiyorum neden öyle sorduğumu.Ama şu var ben yengemi kaybettiğimde onunla konuşmuşum, benim akrabam ve daha trajik şeylerde hatırlatmıştı. 7 Şubat konuşmalarına bakınca evet yanımda olmuş ama üzülmeme pek müsade etmeyip muhabbeti çevirmiş.

Aşırı sarsılmış olabilir ama bana uzak davranmak için bu kaybı kendi için fırsata çeviriyor gibi geldi. Ve açıkçası ben gece, üzerimdeki karmaşık düşünceler yüzünden normalde yarım aldığım ilaçtan gece de 1 tane daha alarak kafamı uçurdum.

Ciddi manada dudağım şişti, sanki kafam iyi oldu gibi oldu. Sanırım bana benden fazla kimse zarar veremez. Bugün gündüz birkaç saat uyudum uzaktan eğitim derslerime bakındıktan sonra.

Hayatın bir cilvesi normalde internet odamda çekmez ama bugün çekiyor ve ben herkesten uzakta sana sığındım günlüğüm.

Bu arada dün, Gaziantepli bir polis arkadaşla tanıştım facebook üzerinden. İnsanların bazen hiç değişmediğini fark ettim. İletişime devam etmeyeceğim çünkü zaten yürümeye başlamıştı en son.

Yeni birini bulma arayışından değil sadece tanımak istedim suç ortağımda dün yine bana ulaşmıştı onu başımdan savdıktan sonra bir dosta ihtiyaç duymuştum. Ama anladım ki arkadaş bile öyle kolay bulunmaz..

Burnuma gelen havuçlu kekin kokusu şu an beni tek mutlu eden şey.

Belirsizlikten nefret ederim, dersler ve sınavların gidişatı belirsiz. Salgın hayatı felç etti ve etmeye de devam ediyor..

Kurtulursak, dışarı çıktığımız zaman sağlığın ne denli önemli olduğunu kavrayarak çıkacağız dışarı.

Yine Kanuni Sultan Süleyman'a ait şu sözün önemini vurgulamak gerekir.
Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi.

Sana yine gelirim.